Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere'de kedilerin yuvası hazır

Narlıdere'de kedilerin yuvası hazır

Narlıdere Belediyesi Sokak kedileri için hazırladığı projeyi hayata geçirdi. Belediye, Pilot uygulama olarak Narlıdere Huzur Mahallesi Arıkentte kurulan ‘Kedi Yuvası’ ile sokak kedilerini koruyarak projeyi tüm ilçeye yaymayı planlıyor.

  • Ege Postası
  • 09.03.2014 - 16:15
İZMİR - Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Kedi Yuvası’ projesi tanıtımını,  Haytap ( Hayvan Hakları Federasyonu) İzmir Temsilcisi Esin Önder, Narlıdere Belediyesi Temizlik İşleri ve park bahçeler müdürü Mustafa Özkeskin, Belediye veteriner hekimi Berna Yeşilşiraz ile birlikte gerçekleştirdi. Narlıdere Huzur Mahallesinde kurulan kedi evinin ilk konukları olan Mercan ile Boncuğu seven ve onlarla ilgilenen Başkan Batur: ‘Bütün canlıların yaşam hakkına saygılıyız’ dedi. Batur “Huzur mahallesinde pilot olarak uygulamaya başladığımız ‘Kedi Yuvası’ projesi ile harekete geçtik. Projeyi Narlıdere çapında uygulamayı düşünüyoruz. Kedi yuvası misafirlerinin tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanacak. Amacımız hayvanlara lojistik destek ve ayrıca onların temel ihtiyacı olan yemek kadar barınma ihtiyaçlarını da karşılamaktır. Tüm sokak hayvanlarının, sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşam sürmesi için, gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Özel ahşaptan yapılan bu Kedi yuvaları, kedileri hem soğuk havalardan koruyacak, etrafında demir kafes ile herhangi bir insan veya hayvan tarafından kedilere zarar verilmesi engellenecek” dedi.
 
Hayvan haklarına özen
Haytap İzmir Temsilcisi Esin Önder Narlıdere’de ‘Kedi Yuvası’ projesinin hayata geçmesindeki katkılarından ve hayvan haklarına gösterdiği saygıdan dolayı Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur’a plaket verdi. Batur ayrıca Hayvan hakları savunucularının hazırladığı hayvan haklarına özen gösterme konusundaki taahhütnameyi de imzaladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.