Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nasrettin Hoca'nın 'doğuran kazan' heykeli ilgi odağı oldu

Nasrettin Hoca'nın 'doğuran kazan' heykeli ilgi odağı oldu

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nin maskotu olan Nasrettin Hoca’nın şehrin çeşitli yerlerine konulan 'doğuran kazan' heykeli, hem Eskişehirlilerden hem de yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Eskişehir’de 2013 Türk...

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 10:33
2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nin maskotu olan Nasrettin Hoca’nın şehrin çeşitli yerlerine konulan 'doğuran kazan' heykeli, hem Eskişehirlilerden hem de yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Eskişehir’de 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, Nasrettin Hocanın kültürel mirasa kazandırdığı sayısız hicivden birisi olan ‘doğuran kazan’ temasından yola çıkılarak tasarlanan heykeller, Hamamyolu ve Asarcıklı Caddesi'nin kesiştiği noktada, Köprübaşı'nda, Espark önünde ve tren garına konuldu. Yüksekliği 2.5 metre, genişliği 2 metre olan heykeller polyesterden üretildi. Üzeri akrilik boya ile kaplanan heykeller demir platformlar üzerine kuruldu.

    Çocuklar başta olmak üzere her yaş ve kesimin ilgisini çeken Nasrettin Hoca heykelleri, kısa sürede şehrin sembolleri arasına girmeye aday oldu. Vatandaşlar ve çocuklar, heykellerin önünde hatıra fotoğrafı çekiyor, meraklı gözlerle inceliyor. Bazı vatandaşlarda söz konusu heykelin yanına konan banklara oturmanın tadını çıkarıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.