Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nenehatun'un çalınan rölyefinin yerine yenisi yerleştirildi

Nenehatun'un çalınan rölyefinin yerine yenisi yerleştirildi

Erzurum Aziziye Tabyaları'nda çalınan Nenehatun rölyefinin yerine aslına uygun yenisi yerleştirildi.        Erzurum eski Valisi Sebahattin Öztürk, önceki rölyefin hırsız ya da hırsızlar tarafından çalınması...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 17:33
Erzurum Aziziye Tabyaları'nda çalınan Nenehatun rölyefinin yerine aslına uygun yenisi yerleştirildi.

        Erzurum eski Valisi Sebahattin Öztürk, önceki rölyefin hırsız ya da hırsızlar tarafından çalınması üzerine Atatürk Üniversitesi Heykel Bölümü'nce söz konusu rölyefin aslına uygun yapılması için girişimde bulunmuştu. İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanan 20 bin lira ile Nenehatun'un rölyefi Atatürk Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bolat'a yaptırıldı. Pirinç rölyef geçen hafta içerisinde Aziziye Şehitliği Anıt'ındaki kaidesine yerleştirildi.

        Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Nenehatun'un rölyef malzemesinin, diğer rölyeflerle aynı olduğunu ve aslına sadık kalınarak döküldüğünü ifade etti. Öztürk, söz konusu rölyefin çalınmaması için sağlam bir şekilde kaideye yerleştirildiğini kaydetti. Öztürk, Anıttaki diğer rölyeflerin de elden geçirildiğini dile getirdi.

        Kültür ve Turizm İl Müdürü ayrıca Ramazan dolayısıyla Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde Kadir Gecesi'ne kadar her gün akademisyen, ilahiyatçı, yazar ve düşünürlerin katılımıyla sohbet programları düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

        AZİZİYE RÖLYEFLERİ

        Dönemin 3. Ordu Komutanı Orgeneral Nurettin Baransel tarafından Aziziye Tabyası'na, 1952 yılında Aziziye Şehitlik Anıtı yaptırıldı. Aziziye Kahramanı Nene Hatun'un da katılımıyla Şehitlik Anıtı'nın açılışı düzenlenen görkemli törenle gerçekleştirilmişti. Anıtın açılmasından 3 yıl sonra Nene Hatun zatürreden yaşamını yitirdi. Şehitlik Anıtı'ndaki 3 bronz rölyef ise Sivas Demiryolu Cer Atölyesi'nde yapılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.