Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nil Koleji öğrencilerinden büyük başarı

Nil Koleji öğrencilerinden büyük başarı

Cambridge Üniversitesi sınav merkezinin her yıl bütün dünyada düzenlediği ve 135 milyon öğrencinin kendini test ettiği ESOL sınavında Diyarbakırlı öğrenciler önemli bir başarıya imza attı. Katılan bütün örgencilerin uluslar arası...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 15:49
Cambridge Üniversitesi sınav merkezinin her yıl bütün dünyada düzenlediği ve 135 milyon öğrencinin kendini test ettiği ESOL sınavında Diyarbakırlı öğrenciler önemli bir başarıya imza attı. Katılan bütün örgencilerin uluslar arası sertifika kazandığı bu sınavda ilkokul 3. sınıf öğrencisi Zeynep Gümüş kendi kategorisinde tüm soruları doğru cevaplandırarak sınavda birinci oldu.

    Uluslararası bir niteliğe sahip olan Cambridge Üniversitesi’nin Avrupa Dil Çerçeve Programı (Common European Framework) kapsamında öğrencilerin dil yeterliliklerini ölçen Cambridge ESOL Sınavlarında (Starters, Movers, Flyers, ve Ket), Özel Nil Koleji öğrencileri yüzde 100 başarı elde etmeyi başardı. Cambridge Üniversitesi ESOL sınavında başarılı olan öğrencilere sertifikaları okulda düzenlenen törende verildi. Nil Koleji Müdürü Ali Pehlivan, öğrencilerinin uluslararası sınavlara katılmalarını her zaman teşvik ettiklerini söyledi. Pehlivan, "Çünkü bu sınavlar bir dilde temel yetenekler olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarının her birinde ayrı ayrı ölçüm yaparak güvenilir bir sonuç ortaya koyuyor. Özel Nil Koleji öğrencilerinin SBS, OET ve ESOL gibi merkezi sınavlarda elde ettiği başarılar okullarımızda verilen eğitimin kalitesini kanıtlamakta ve her yıl yükselen başarı istatistiklerimiz Özel Nil Koleji’´ni bölgemizde ve Türkiye genelinde en başarılı eğitim kurumlarının arasına taşımaktadır." dedi.

    Bu başarıların, öğrencilerin gelecek yaşamlarını önemli oranda etkileyeceğine dikkat çeken Özel Nil Koleji İngilizce öğretmeni Recep Kepenek ise öğrencileri, bilimsel düşünen, çok yönlü ve nitelikli bireyler olarak yetiştirdiklerini kaydetti. Bu hedeflerin gerçekleşmesi etkili bir eğitim sürecine bağlı olduğunu kaydeden Kepenek, “Okul öncesinden başlayarak tüm sınıflarımızda eğitimin kalitesini artırmak için yoğun çaba göstermekteyiz. Bu amaçla, öğrencilerimizin bireysel kapasite ve yeteneklerini ön planda tutarak onların zihinsel ve bedensel gelişimlerini en üst düzeye çıkaran eğitim modellerini uygulamaktayız. Her öğrencimizin en az bir yabancı dili mükemmel kullanması Özel Nil Koleji misyonunun en başında gelmektedir, bu nedenle günümüzde çağdaşlık ve kalkınmanın en önemli göstergesi olan yabancı dil eğitimine ayrı bir özen gösteriyoruz. Yabancı dil eğitimimizin düzeyini belirlemek için öğrencilerimizi uluslararası geçerliği olan sınavlara yönlendirmekte ve sertifika almalarını sağlamaktayız. Bu yıl Cambridge sınavlarını 13 Nisan 2013tarihinde ve 4 farklı kategoride yapılan sınava 180 öğrencimiz katıldı. Sınav sonuçları Cambridge Üniversitesi'nde UCLES tarafından değerlendirildikten sonra yetenekleri doğrultusunda kazanan öğrencilere Cambridge Üniversitesi’nin sertifikaları gönderilmiştirb” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.