Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O başkan dobra dobra konuştu: Engin beni istemiyor ama…

O başkan dobra dobra konuştu: Engin beni istemiyor ama…

Kınık Belediye Başkanı CHP’li Süleyman Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i sert sözlerle eleştirerek, “İl Başkanı benim aday olmamı istemiyor. Bu tavrını hiçbir mantığa sığdıramıyorum. Acaba neyi düşünüyor'. Mevcut belediye başkanı destek yüzde 80, aday göstermek istedikleri kişinin desteği ise yüzde 20’lerde. Bunu nasıl izah edecek. Kınık halkı bana, ‘siz aday olmazsınız CHP burada 3. parti olur. Eğer partiniz size aday göstermezse bağımsız aday olun’ diyor. Şunu net bir şekilde ifade edeyim ki 30 Mart akşamı Kınık’ın belediye başkanı olacağım. Kınık’ta CHP mevcut ilçe yönetimi yüzünden yerlerde, paspas gibi sürünüyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.01.2014 - 16:42
ONUR ÇAKIR / EGEPOSTASI – CHP’de aday belirleme süreci tüm hızıyla sürüyor. CHP kulislerinde Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya’nın yerine, aday olabilmek için görevinden istifa eden CHP Kınık eski İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın aday gösterileceği iddia edildi. Bazı il yöneticileri de bu iddiayı doğruladı.

TEPKİ GÖSTERDİ


Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya ise Egepostası’na birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Kaya, “Şuanda beni İl Başkanı Ali Engin beni istemediğini biliyorum. Kınık’ın 29 köyü, 2 tane beldesi var. Gelsin burada vatandaşa sorsunlar. ‘Kimi istiyorsunuz’ desinler. Bakalım kim çıkacak. Son yapılan ankette Kınık merkezde yüzde 70 Süleyman Kaya çıkıyor. Köylerle beraber destek oranı ise yüzde 57…2004 yılında yüzde 36, 2009’da ise yüzde 51 ile seçildim. Ali Engin her nedense beni istemiyor ama Kınık halkı beni istiyor. ‘Başkanımızın ataması gelmezse, adayımızı bağımsız çıkarcağız’ diyorlar” dedi.

ADAY OLMAYACAĞIM DEDİM AMA

Kaya, daha önce il başkanlığına bir yazı göndererek aday olmayacağını belirttiğini ancak halkın aday olma noktasında büyük baskı yaptığını belirterek, “Vatandaşlar, ‘Partinize adaylık müracaatı yapmazsanız Kınık halkı sizi ihanet ile suçlar’ dedi. Halkın talebi olduğunu İl başkanına söyledim. Araştırmasını istedim. Mehmet Çetinkaya denilen arkadaş 2004 yılında benim meclis üyemdi. 2009’da listeye alacaktım ama vatandaş onu istemedi. Çetinkaya’ya yapılan tüm anketlerde destek yüzde 20’lerde çıkıyor” dedi.



SEÇİMİ NASIL KAYBEDERİZ DİYE UĞRAŞIYORLAR

Kaya, Engin ve yönetiminin “Kınık’ta seçimi nasıl kaybederiz” çabası içinde olduğunu öne sürerek, “Kendisini Kınık’a davet ediyorum, gelmiyor. Kendisini ziyaret eden bazı arkadaşlarımıza benim için, ‘yoruldu. 18 aydır il başkanıyım bir kez gelmedi’ demiş. Hemen Kendisini arayıp, ‘Sizi defalarca ziyaret ettim’ dedim. Bir şey diyemedi. Kınık adına İl Başkanı karar veremez. 29 köy ve beldelerimizde araştırma yapsınlar. Çıkan sonuca uysunlar. Her ne olursa olsun 30 Mart’ta Kınık’ın belediye başkanıyım. Vatandaşlar, ‘Başkanımız partiniz sizi aday göstermezse bağımsız aday gösteririm’ diyor. Beni bu şekilde kahraman yaparlar. Ali Engin Kınık’a gelsin. Yoldan geçen 10 kişiye beni sorsun. Eğer 7’si ‘memnun değiliz’ derse ben aday değilim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz kocaoğlu’nun ise beni desteklediğini düşünüyorum” diye konuştu.

HALKIN İSTEMEDİĞİ İLÇE BAŞKAN VE YÖNETİMİ VAR

Kaya, CHP ilçe örgütüyle ters düştüğünü belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Kınık halkının onaylamadığı bir ilçe örgütü var. CHP eski İl Başkanı Tacettin Bayır ve Ali Engin’e bu konuyu ilettim. ‘Gelin buradaki sorunu çözün. Yoksa seçimleri riske sokarız’ dedim. Ne Bayır ne Engin bu konuyu araştırmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, partiye geldiğinde ben partiye gitmedim. Kınık’ta CHP yerlerde, paspas gibi sürünüyor. Mevcut yönetimden dolayı yerlerden sürünüyor. Gitmediğimden dolayı bana tavır alıyorlar. 13 yaşından beri CHP’liyim. Arkadaşlarım, ‘Başkanım siz aday gösterilmezseniz CHP 3. parti olur’ diyor. Kamuoyu desteğim azaldıysa, yolsuzluk varsa zaten gereği yapılır. Ama böyle bir şey yok. İl başkanının bu tavrını hiçbir mantığına sığdıramıyorum. Acaba neyi düşünüyo? Mevcut belediye başkanının memnuniyet oranı yüzde 80’lerde. Aday yapmak istedikleri kişinin destek oranı ise yüzde 20’lerde…Bunun izahı nedi? Kendisine soruyorum. Salı günü İl Başkanlığındaydım. Yanımda diğer aday adayları Ahmet Özkan ve Mehmet Çetinkaya vardı. Bana dolaylı yoldan aday gösterilmeyeceğimi söylediler”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.