Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
OMÜ İlahiyat Fakültesi'nde Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru' paneli

OMÜ İlahiyat Fakültesi'nde Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru' paneli

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 'Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru' isimli panel düzenlendi. Fakültenin konferans salonunda gerçekleşen panelde Hz. Peygamber’in...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 18:29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 'Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru' isimli panel düzenlendi. Fakültenin konferans salonunda gerçekleşen panelde Hz. Peygamber’in insanlık için önemi vurgulandı.

    İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Amasya Müftüsü İsmail İpek ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Hz. Peygamber’in dünyaya gelişinin 1442. yılı münasebetiyle düzenlenen panel öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti, ney taksimi, Hz. Peygamber konulu sinevizyon gösterimi ve peygamber sevgisini simgeleyen güller, katılımcılara dağıtıldı.

    Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Hz. Peygamber’in temsiliyeti ile örnek bir insan olduğunu söyledi. Prof. Dr. Leblebicioğlu, “Peygamberimiz diyor ki; ‘Dünyanın yerinden oynaması, Allah’ın nezdinde Müslüman bir kimsenin öldürülmesinden daha hafiftir.’ O yüzden bizim iletişimi artırmamızda, hem sağlık çalışanlarımız, hem kadınlarımız, hem çocuklarımızda, genel olarak da topluma karşı yönelen tüm şiddetin önlenmesi için çaba göstermemiz gerekiyor ve ancak bunları yapabilirsek Peygamberimize layık olabiliriz.” dedi.

    Moderatör İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz ile onun getirdiği yüce Kuran-ı Kerim ile insanlık tekrar onuruna kavuşmuştur. Ancak günümüzde, insanlar birbirlerine karşı şiddet uygulayabilmektedir. Maalesef bunları Müslüman ülkelerde çokça görebiliyoruz. İşte bu ‘Kutlu Doğum Haftası’ inşallah hepimizi için, ülkemiz için de, tüm insanlık için de hayırlara vesile olur. İnsanlık tekrar kendini bilerek, kendine gelerek hem kendine değer verir hem de diğer insanlara çevresindekilere değer veren bir tutum izler.” şeklinde konuştu.

    Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ise “Selam, karşı tarafa değer vermek ve onurlandırmaktır. Allah insana bir değer vermiş ve onu onurlu bir varlık olarak yaratmıştır. İnsan dünyaya gelmeden önce dünya bir misafirhane olarak hazırlamıştır. Dünyadaki her şey hazır olduktan sonra insanı dünyaya göndermiştir. Değeri insana insan vermiyor, Allah veriyor. Peki, insanların değerini bilmemiz için ne gerekiyo? İnsanları tanımamız gerekiyor. İnsanları da tanımak için önce kendimizi tanımamız gerekiyor. Kendimizi tanıyabilmemiz için de merak etmemiz gerekiyor. Merak edersek ancak insanı tanıyabiliriz ve aynı zamanda da insanlarla ilişki içinde olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.