Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş HDP'lileri ağırladı

Ödemiş HDP'lileri ağırladı

HDP Milletvekili Müslüm Doğan, 7 Haziran seçimleri öncesinde sıkça gittiği Ödemiş’e bu kez HDP milletvekili olarak gitti ve birçok ziyarette bulundu.

  • Ege Postası
  • 20.10.2015 - 09:43
HDP milletvekili adayları Ülkü Yalçınkaya ve Hüseyin Az ile birlikte Ödemiş’te ilk olarak Eğitim Emekçileri Sendikası’nı (Eğitim-Sen) ziyaret eden Müslüm Doğan, 10 Ekim Ankara Katliamında aramızdan alınan eğitim emekçileri için başsağlığı dileklerini iletti. Eğitim emekçileri tarafından sorulan seçim güvenliği konusundaki soruları yanıtlayan HDP Milletvekili Müslüm Doğan ve milletvekili adayları Ülkü Yalçınkaya ile Hüseyin Az daha sonra yerel Küçük Menderes Gazetesi’ni ziyaret ettiler ve Genel Yayın Müdürü Osman Berber ile bir süre içinden geçtiğimiz süreç üzerine görüştüler. 



KÜÇÜK MENDERES OVASI YOK EDİLİYOR
HDP’liler daha sonra 3 Eylül Mahallesinde düzenlenen halk toplantısına katılarak vatandaşların sorunlarını dinlediler, sorularını yanıtladılar. Zamanın birlik zamanı olduğunun altını çizen HDP Milletvekili Müslüm Doğan, 1 Kasım seçimlerinin önemine dikkat çekti ve oyların baskılara, zulümlere son vermek için kullanılmasını istedi.  AKP’nin ülkeyi Suriye’ye çevirmek istediğine vurgu yapan Doğan “Suriye gibi olmak istemiyorsak, Türkleri, Kürtleri, Ermenileri, Çerkezleri, Sünnileri, Alevileri her kesimi yan yana getirmeliyiz. Çabamız bunun için olmalı “ dedi. 
İktidarın baskı ve zulümlerin yanı sıra ekolojik dengeyi bozan hamlelerinin önüne geçmek için de 1 Kasım’da kullanılacak oyların önemli olduğuna işaret eden Doğan: “ Siz yakın tanığısınız. Küçük Menderes Ovası yok ediliyor. Altın madenlerinin önüne geçmek için, ekolojik talanın son bulması içindir çağrımız” ifadesini kullandı. 

Toplantıya katılanlardan gelen “Koalisyon kurar mısınız'” sorusunu “ İlkelerimiz var. Seçim bildirgemizde belirttiğimiz gibi bu ilkelerimiz çerçevesinde olursa koalisyonda yer alabiliriz” şeklinde yanıtlayan HDP Milletvekili Müslüm Doğan, HDP’nin ilkelerinin çerçevesini kısaca; “Eşit yurttaşlık yeni demokratik anayasa, onurlu bir barış ve Kürt meselesinin müzakere edilerek çözülmesi” olarak çizdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.