Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.919,370
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemişli besicilerde çiçek hastalığı endişesi

Ödemişli besicilerde çiçek hastalığı endişesi

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki besiciler, 35 hayvanın telef olduğu çiçek hastalığının yayılmasından endişe ettiklerini söyledi. 

  • Ege Postası
  • 16.06.2016 - 19:33

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Üçkonak Mahallesi'nde yaklaşık 35 büyükbaş hayvanın telef olduğu çiçek hastalığına yönelik mücadele başlattı. Buna rağmen kentteki besiciler, hastalığın diğer hayvanlara yayılmasından endişe ettiklerini belirtti. 

Üçkonak Mahallesi Muhtarı Mevlut Topuz, yerleşim yerlerinde 1000'e yakın hayvanın bulunduğu belirterek, "Veterinerler gelip her gün kontrollerini yapıyorlar. Şuana kadar köyümüzde 35 yakın hayvan telef oldu. Vatandaş olarak tereddüt ve sıkıntı içindeyiz. Bu konuda araştırmalarımız devam ediyor. Bu hastalığın çaresinin olmadığını belirtiyorlar. Sebep nedir, hata nerededir biz de bulmaya çalışıyoruz" dedi. 

Mağdur olduğunu söyleyen besicilerden Tuncay Yıldız (34), "Yetkililerden yardım talep ediyoruz. Bizler çiçek hastalığı denildiği için bu hastalığı pek dikkate almadık. Biz bu konuda bilinçlendirilirsek daha iyi olacak. Benim iki hayvanım vardı arka arkaya hastalığa yakalanarak telef oldular. Bundan iki ay kadar önce dere yatağına atılmış bir hayvan leşi buldum. Sonra Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bu konuyu illetim. Yetkililer gelip bu leşi gömdüler. Küpesini aldıkları için kime ait olduğunu bulamadık. Bu leş gömüldükten sonra bu hastalık ortaya çıkmaya başladı. Bu leşin bulunduğu alanda inekler otluyordu. Tahminim bu leşten hastalığın yayıldığıdır" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.