Dolar 34,2688
%0.08
Euro 37,6567
%0.07
Altın 2.915,450
%-0.21
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrencilere trafik kuralları anlatıldı

Öğrencilere trafik kuralları anlatıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde trafik polisleri, ilköğretim okulu öğrencilerine trafikte uyulması gereken kuralları anlattı. Tarsus Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği bünyesinde görevli motosikletli trafik polisi Tuncay...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 10:11
Mersin’in Tarsus ilçesinde trafik polisleri, ilköğretim okulu öğrencilerine trafikte uyulması gereken kuralları anlattı.

Tarsus Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği bünyesinde görevli motosikletli trafik polisi Tuncay Aydın; Eliyeşil, Atatürk, İstemihan Talay, Hasan Ali Yücel ve Dumlupınar ilköğretim okullarını ziyaret etti.

Trafikte uyulması gereken kuralları anlatan Aydın, öğrencileri; cadde ve sokaklarda oyun oynamamaları, park etmiş araçların aralarında geçmemelerini, yolun karşısına geçerken mutlaka yaya geçitlerini kullanmaları, bisiklet kullanırken ellerini bırakmamaları konusunda uyardı.
Trafiğin sadece araçlardan ibaret olmadığını aktaran Aydın, “Taşıtların yanında insanlar ve hayvanlarda bu olgu içindedir. Hızla artan taşıt sayısı ile birlikte trafik sorunu da artmıştır. Ülkemizde her yıl binlerce insanımız ölmekte, yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Trafik canavarı ile baş etmenin tek yolu kuralara uymaktır. Bilgisiz ve cahil insanlar trafik kurallarına uymayarak, yaralanan ve ölen insan sayısının artmasına sebep olmaktadır. Kazalar incelendiğinde zarar gören insanların çocuğunun bisiklet, motorlu bisiklet, motosiklet sürücüsü olduğu görülmektedir. Ayrıca, sevdiklerimizin üzülmesini ve ağlamasını istemiyorsak lütfen trafik kurallarına uyalım. Uymayanları uyaralım. ” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.