Dolar 34,1505
%0.04
Euro 37,9389
%0.06
Altın 2.886,640
%0.04
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Okyanus davasında Nusret Argun’a 180, rektör Okudan’a 5 yıl hapis cezası

Okyanus davasında Nusret Argun’a 180, rektör Okudan’a 5 yıl hapis cezası

Konya'da 2008 yılında Okyanus Şirketler Grubu’na yönelik düzenlenen ‘final’ operasyonunda gözaltına alınan 5’i tutuklu 234 sanığın yargılandığı davada sona gelindi. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu Şirketin...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 12:49
Konya'da 2008 yılında Okyanus Şirketler Grubu’na yönelik düzenlenen ‘final’ operasyonunda gözaltına alınan 5’i tutuklu 234 sanığın yargılandığı davada sona gelindi. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, ‘örgüt lideri olmak, görevi kötüye kullanmak, örgüt kurmak, edimin ifasına fesat karıştırma, özel belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek’ suçlamasıyla 180 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi. Şirketin avukatı tutuklu İlker Turdan da ‘örgüt üyesi olma, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet vermek’ iddiasıyla 42 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Karar duruşmasında Nusret Argun ve İlker Turdan’nın tutukluluk halinin devamına, diğer tutuklu sanıklar Hayri Yıldıray Kocamaz, Hüseyin Taşdöğen, Mustafa Mete’nin tahliyesine karar verildi. Davada bir süre cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Selçuk Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise ‘görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve suç örgütü üyeliği’ gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarpıldı. Mahkemede 117 sanık beraat ederken, 117 sanığa 1 ila 180 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası verildi.

DAVANIN SEYRİ
2008’de polisin Konya ve 7 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda yakalanan 234 zanlıdan 45'i tutuklandı. Haklarında; ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet verme, nitelikli yağma, ticari veya müşteri sırrı niteliğindeki bilgi ve belgeleri açıklama, edimin ifasına fesat karıştırma, özel belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal, örgüte üye olma ve bilerek yardım etmekle’ iddialarıyla dava açılan sanıklardan 40'ı tahliye edildi.

Duruşmalarda hakkındaki suçlamaların tamamını reddeden Okyanus Taahhüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, örgüt kurmadığını ve işine aşık bir işadamı olduğunu ifade etmişti. Kolluk kuvvetlerinin kendisini uzun süre usulsüz bir şekilde izlediğini ileri süren Argun, Türkiye’nin en gözde şirketlerinin sahibi olduğunu hatırlatmıştı. Energaz şirketinin de bunlardan biri olduğuna işaret eden Argun, savunmalarında şunları söylemişti: "Doğalgaz dağıtım işinden turizm ve inşaata kadar geniş bir alanda faaliyetlerim var. Konya'daki beş yıldızlı iki otelden biri ve doğalgaz dağıtım şirketi Energaz bizim grubun. Ama ne başıma geldiyse Energaz'dan dolayı geldi. Beş yılda tahakkuk eden ciromun miktarı 220 milyon TL. Dosya kapsamında kamunun 350 milyon TL zarara uğratıldığı ifade ediliyor. Bu çok anlamsız bir iddiadır. Zarar yok. Söz konusu 96 ihalenin toplam bedeli 90 milyon TL'dir. Bu rakamın yüzde 90-95' i maliyetlerdir. 350 milyon TL zarar mümkün değildir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.