Dolar 34,1770
%-0.06
Euro 37,7973
%-0.08
Altın 2.908,210
%-0.53
Bist-100 9.081,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öldü denen hastayı, 17 gün boyunca ziyaret eden yakınları teşhis edemedi

Öldü denen hastayı, 17 gün boyunca ziyaret eden yakınları teşhis edemedi

Tatil için İstanbul'dan İzmir'e giderken 14 Ağustos 2013 tarihinde Balıkesir yakınlarında meydana gelen trafik kazasında öldüğü sanılan Buse Balcan'ın (21) hayatta olduğu yönünde bazı internet sitelerinde yayımlanan haberlere, Balıkesir...

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 14:57
Tatil için İstanbul'dan İzmir'e giderken 14 Ağustos 2013 tarihinde Balıkesir yakınlarında meydana gelen trafik kazasında öldüğü sanılan Buse Balcan'ın (21) hayatta olduğu yönünde bazı internet sitelerinde yayımlanan haberlere, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi yönetiminden açıklama geldi. Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Çetin Duran, 17 gün boyunca ailesi ve yakınlarının söz konusu hastayı ziyaret ettiğini belirterek, "Yani yüz ifadesi olarak hastamızın tanınmayacak bir yüz ifadesi yoktur. Yoğun bakıma alınan hastanın Aysel Balcan olduğu, bize polis tarafından bildirildi." dedi.

Balıkesir-İzmir karayolunun 25. kilometresi Çanakçı mevkisinde meydana gelen, içinde altı kişinin olduğu otomobilin bir TIR'a arkadan çarpması sonucu üç kişinin hayatını kaybettiği kazada, ikisi ağır dört kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan Aleyna Karakaya (13) ve Aysel Balcan (38), Balıkesir'deki iki hastaneye kaldırılmıştı. Kazadan 17 gün sonra ortaya çıkan gerçek ise herkesi şaşırttı. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören ve Aysel Balcan sanılan kişinin, aslında Buse Balcan olduğu anlaşıldı. 17 gün sonra uyandırılan Balcan'ın, kağıda kendisinin Buse olduğunu yazmasıyla gerçek ortaya çıktı.

Uzm. Dr. Duran, konuyla ilgili olarak Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a yaptığı açıklamada, yaralı hastanın yüzünün tanınacak durumda olduğunu ve ailesinin de defalarca gördüğünü söyledi. Söz konusu kazasının ardından hastaneye iki yaralı getirildiğini belirterek, "Resmi kayıtlarımızda Aysel Balcan olarak geçiyor. Diğer hastamız da kızı Aleyna Karakaya. Aleyna Karakaya'nın, sadece omzunda kırık vardı. İki gün Çocuk Yoğun Bakım'da yattı, sonra taburcu ettik. Şimdi resmi kayıtlarda Aysel Balcan olarak geçen hastamız bize, sabah saat 09.30 civarında 112 tarafından getirildi. Araç trafik kazası olarak getirildi. Getirildiği zaman genel durumu kötü, şuuru kapalı ve solunum sıkıntısı vardı. Biz hastamızı acil bir şekilde değerlendirdik ve yoğun bakım ünitesinde ameliyathaneye aldık. Ameliyatta hastamızın dalağı alındı, ayrıca akciğeri sönmüştü. Ayrıca sağ göğsüne tüp takıldı. Hastamız daha sonra yoğun bakıma alındı. Devam eden süreçte de hastamız yoğun bakımda takip edildi." şeklinde konuştu.

'OLAYI SAVCILIĞA BİLDİRDİK'

Geçen cuma günü hastanın saat 12.00 sıralarında uyandırıldığını ifade eden Çetin Duran, "Bilinci açıldı diyebiliriz o dönem itibariyle. Aysel Balcan'ın eşi olarak ifade edilen Yaşar Karakaya, hastayı görmeye geliyor. 'Eşin geldi, aç gözünü.' deniyor. Hastamızda bir reaksiyon oluyor. Kalemle yazmak istediğini ifade ediyor. Daha sonra kağıt veriliyor, yardımcı olunuyor kendisine. 'Ben Buse Balcan'ım' yazıyor. Yaşar Karakaya'nın, Aysel Balcan'ın eşi olduğunu ifade ediyor. Aysel Balcan'ın da kendi amcasının kızı olduğunu yazıyor kağıda. Böyle olunca biz Buse Balcan mı, Aysel Balcan mı bunun ayrımını yapmak noktasında sıkıntıya düşeceğimizi belirterek, ben bizzat cuma günü geldim, üç saat olayla ilgilendim. Yakınlarıyla görüştüm. Aysel Balcan'ın eski eşi olarak ifade edilen Yaşar Karakaya ile görüştüm. Buse Balcan'ın eniştesi olarak ifade edilen kişiyle görüştüm. Yaşar Karakaya, Aysel Balcan'ı teşhis edemedi. Buse Balcan'ın eniştesi olarak ifade edilen kişi, aynen şöyle söyledi: 'Bacanak Yaşar, bu Buse Balcan'. Böyle olunca biz olayı, adli vaka olarak saat 16.40 itibariyle Merkez Jandarma Komutanlığı ve savcılığımıza bunu intikal ettirdik." dedi. Olayın artık kendilerinden çıktığını anlatan Hastane Yöneticisi Çetin Duran, şöyle devam etti: "Hasta bize geldiği andan itibaren gerekli olan bütün tıbbi müdahaleyi yaptık. Ölen şahsın Buse Balcan olarak belirtilmesini, hastane olarak biz yapmadık. Yatan şahsın Aysel Balcan olduğu da bize polis tarafından bildirildi. Kızı Aleyna Karakaya tarafından polise bildirilmiş."

'HASTAMIZIN YÜZÜ TANINACAK HALDE'

14 Ağustos'tan 30 Ağustos'a kadar geçen zaman diliminde Aysel Balcan'ın eski eşi olarak ifade edilen Yaşar Karakaya, ailesi, babası ve görmek isteyen bütün yakınları tarafından hastanın yoğun bakım ünitesinde ziyaret edildiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Duran, "Yani yüz ifadesi olarak hastamızın tanınmayacak bir yüz ifadesi yoktur. Bazı hastalarımız oluyor, ciddi yüz travması oluyor ve tanınmayacak halde olabilir ancak bizde yatmakta olan, resmi kayıtlarda Aysel Balcan olarak geçen hastanın yüz ifadesinden tanınmayacak bir durumu yoktur. Bize bu zamana kadar aileden hiçbir uyarı yapılmadı. Polis tarafından bize Aysel Balcan ismi verildi, biz de kayıtlarımıza böyle geçtik. Buse Balcan olarak kayıtlara geçen ve defnedilen kişinin teşhisini biz yapmadık. Devamında yoğun bakıma alınan hastanın Aysel Balcan olduğu, bize polis tarafından bildirildi. Kayıtlarımızda bu şekilde geçiyor. Biz hastane olarak gereken bütün tıbbi müdahaleyi yaptığımızı düşünüyorum. Şu anda yoğun bakım ünitesinde yatan hastamızın hayati tehlikesi devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.