Dolar 34,1665
%0.01
Euro 38,1882
%0.06
Altın 2.923,800
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Organize işler bunlar!

Organize işler bunlar!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı zor duruma düşürmek için harekete geçenler, ‘organize işler’ sözünü kanıtlayan bir tablo sergiliyor. Alevi Kültür Dernekleri Federasyonu Karşıyaka şubesinin ‘siyasete’ nasıl bulaştığını gözler önüne seren tablo ise dikkatlerden kaçmıyor. Başkan Karabağ’ın ‘cemevi siyaset yapma yeri değildir’ uyarısına rağmen, dernek yönetimindeki bir çok kişinin siyasi hesaplar içinde olması ise özellikle Alevi kesiminde tepki topluyor. Eski dernek Başkanı olan Elvan Çelen’in ‘siyasete bulaştığı gerekçesiyle’ dernekten ihraç eden isimlerin şimdi siyasetle uğraşması ise tartışılan konular arasında yer alıyor

  • Ege Postası
  • 05.12.2013 - 20:59
MİTHAT UMUTOĞULLARI-HABER SERVİSİ/ Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın Alpaslan mahallesinden yaptığı açıklama’da ““Ben Alevilere bu kadar güvenirken, Yamanlarda cem evindeki birkaç yönetici beni Alevi düşmanı ilan ediyorsa, onları Allah’a havale ediyorum. Cem evleri siyaset yapma yeri değildir. Burası bir inanç kurumu, Cem evinin yönetimine girip şu aday adayının peşinde dolaşayım deme yeri değildir. Dünyanın en büyük günahını işliyorlar. Her şeyini belediyeden alan bir kurumun mevcut belediye başkanını karalaması kadar, Alevi inancına yapılan başka bir kötülük olamaz” diyerek açıklama yapmıştı. Başkan Karabağ’ın açıklamasından sonra Alevi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Olcay basın açıklaması yaparak Karabağ’ın davranışlarına tepki gösterdi. Bunun üzerine yaptığımız araştırmada Cem evinde Başkan Karabağ’ın” bazı yöneticiler” aday adayları ile birlikte siyasi çalışma yaptığı ortaya çıktı.

CEM EVİ SİYASET EVİ OLMUŞ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın “Cem evleri siyaset yapma yeri değildir. Burası bir inanç kurumu, Dünyanın en büyük günahını işliyorlar sözlerine tepki gösteren, Alevi derneğinden tepki gösteren dernek yöneticilerinin kurumu siyasi arenaya çevirdikleri ortaya çıktı. Kurumda 2009 Yılında Başkanlık yapan Elvan Çelen, Bayraklı’dan CHP’de İl Genel Meclis üyesi oldu. Dernek üyelerinin tepkisine neden olmuş ve Çelen koltuktan indirilmişti.
O dönem dernek yönetiminden olan ve şimdi derneğin Başkanlığını yürüten Mehmet Aydın CHP’den meclis üyesi adayı olmuş ve aday listesine girememişti.




YÖNETİCİLERİ ADAY ADAYLARININ PEŞİNDE
Diğer taraftan Cem evi yönetiminde olan CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı olan Murat Haluk Öncel’in çalışmalarına Baki Demirelöz katılırken, Bayraklı aday adayı Kerim Özer’in siyasi çalışmalarına aynı yönetimde olan ve aynı zamanda CHP’den meclis üyesi aday adayı olan Ali Babacan siyasi çalışmalara katılıyor.



BASIN AÇIKLAMASININ ARDINDA ÖZER Mİ VAR'

Yapılan basın açıklamasının ardından Cem evinde yapılan basın açıklamasının arkasında Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Kerim Özer’in olduğu ileri sürüldü. Bu durumun en büyük kanıtı ise, Bu sabah Alevi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Olcay basın açıklaması aylardan beri Özer’in basın metninin servis edildiği Emrullah Fırat isimli kişiden geldiğini görülüyor. Bu mail akıllara organize işler mi sorusunu da beraberinde getiriyor'

DELEGELER İMZA TOPLAMAYA HAZIRLANIYOR
Diğer taraftan bu yaşanan olayların ardından Bayraklı’da dernek üyesi olan bazı isimlerin dernekte yaşanan sorunlardan dolayı rahatsızlıklarını Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’e aktardıkları Cem evi yönetimini görevden almak için imza toplamaya başladıkları ileri sürüldü.



TARTIŞILAN FOTO
Bayraklı’da Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Alevi federasyonu arasında tartışma konusu olan fotoğrafın bir dakika önce çekilmiş halı ortaya çıktı. Ortaya çıkan fotoğrafta Dernek Başkanı Mehmet Aydın ve eski Genel Başkan Engin Gündük’ten başka ayakta olan kimse yok. Ayağa kalkmayan vatandaşları elleri ile ayağa kalkın diyerek zorla ayağa kaldırdıkları o gün orada olanlar tarafından ifade edildi.

SEVİN: ELEŞTİRİLER DOĞRU DEĞİL


Diğer taraftan Bayraklı’da açılan Cemevi açılışında konuşan Alevi dedesi Nesimi  Akyuz konuşmasında Karabağ’ın geçtiğimiz yıllarda aşure duası sırasında ayağa kalkmadığı için ağır eleştirilere hedef olmasını gündeme getirdi ve “ Karabağ doğru olanı yapmıştır. Aşure duasında ayakta durulmaz. Ben öyle bir şey görmedim, duymadım. Böyle kesin bir kural, mecburiyet yok. Başkanımıza böyle bir eleştiri yapılmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.