Dolar 34,2298
%-0.04
Euro 37,5110
%-0.34
Altın 2.877,000
%-0.34
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Orman Bölge Müdürlüğü yeni evlenen çiftler için orman kuracak

Orman Bölge Müdürlüğü yeni evlenen çiftler için orman kuracak

Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, yeni evlenen çiftler için Paşa Pınarı'nda hatıra ormanı yapmayı planladıklarını söyledi. Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, çalışmayı 10 bin metrekarelik alanda yapmayı düşündüklerini...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 16:16
Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, yeni evlenen çiftler için Paşa Pınarı'nda hatıra ormanı yapmayı planladıklarını söyledi.

Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, çalışmayı 10 bin metrekarelik alanda yapmayı düşündüklerini belirterek, "2 bin tane fidan toprakla buluşturacağız. Ayrıca her fidanın üzerine evlenen çiftlerin isimleri yazılacak. Çiftlerin en mutlu günlerinde diktikleri fidanlar doğacak çocuklarıyla büyüyecek, ağaç haline gelecek; dedeler torunlarına diktikleri fidanı gösterebilecek. Torunlarda dedelerinin hatırasına sahip çıkarak ormanla ve doğayla bütünleşecek. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile görüşülerek nikah merasimini yapan çiftlere ücretsiz fidan verilecek. Fidanlar evli çiftlerimiz tarafından toprakla buluşturulacak.” dedi.

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından dikilen leylaklarla ilde görsel şölen yaşatıldığını dile getiren Çetiner, “Baharın gelmesiyle leylaklar Erzurum’a ayrı bir renk, güzellik ve coşku kattı. Leylakların açık mor tonları rahatlatıcı, konsantrasyonu arttırıcı bir etki yapıyor. Bizden önceki meslektaşlarımız Orman Bölge Müdürlüğü’nü leylak dikerek süslemişler. Bunun güzelliğini yaşıyoruz. Aynı güzelliği tüm Erzurum’un yaşaması için leylak ve huş ile ilimizi süsleyeceğiz. Bu amaçla 100 bin leylak yetiştiriyoruz. Yol kenarında, ağaçlandırmalarda, kurum ve kuruluş ağaçlandırmalarında leylak dikerek Erzurum’un güzelliklerine güzellik katmak istiyoruz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.