Dolar 34,1427
%0.02
Euro 38,0117
%0.25
Altın 2.891,820
%0.22
Bist-100 10.096,00
%2.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ortak Akıl’a bilişimcilerden tam destek

Ortak Akıl’a bilişimcilerden tam destek

İzmir Ticaret Odası’nın (İTO) Mayıs ayında yapılacak komite ve meclis üyesi seçimleri öncesi çalışmalarına hız veren Ortak Akıl Grubu'nun kaptanı Salih Özçifçi, kendisinin de yer alacağı bilişim grubunda tek liste ile hareket edilmesi çağrısında bulundu. Özçifçi, "Tek adam zihniyeti ile odayı 22 yıl yönetmiş zihniyete karşı adayım. Kendisinin de amacı beni listeden çıkarmamak. Bunun için özel destekler veriyor. Eğer ki seçimlerde sektörüme faydalı bir konumda olamazsam, ertesi gün meclis üyeliğimden de istifa edeceğim. Bütün sektörlerin yardımıyla oda yönetimine seçilsem bile sonraki seçimde yönetimde yer almayacağım" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 12:34
İZMİR - İzmir Ticaret Odası’nın 6 Mayıs günü yapılacak olan komite ve meclis üyesi seçimleri öncesi Ortak Akıl Grubu çalışmalarını sürdürüyor. Tarihi Havagazı Binası'nda düzenlenen ve İzmir bilişim sektörünü buluşturan toplantıda konuşan Ortak Akıl Grubu Takım Kaptanı Salih Özçifçi, tek adam zihniyeti ile odanın yönetildiğini aktararak, geçen seçimde çok az bir oy farkla kaybettikleri seçimi bu kez açık ara alacaklarını söyledi. Seçim sonrası da grup olarak çalışmalarımızı hiç bozmadıklarını ve lider olmadan yapının korunduğunu anlatan Özçifçi, “Herkes buna şaşırdı. Ama biz bütün olarak kalmayı ve daha da büyümeyi başardık. Süreç boyunca her meclis toplantısı öncesinde bir araya geldik. Sonrasında icra kurulu ile buluştuk" diye konuştu.

Türkiye’yi 2023’e taşıyacak kadromuz hazır

Ortak Akıl Grubu’nun bir önceki dönemden çok daha güçlü bir yapısının olduğuna dikkat çeken Özçifçi, "Grubumuz çok daha fazla kişiyi kapsıyor. Şu anda 70'e yakın meclis üyesinden oluşan yürütme kurulumuz ve 14 kişilik icra kurulumuz bulunuyor. İTO'nun 76 meslek komitesinin günlük sonuçları ve bilgileri seçim ofisimize akıyor. Bunlar sürekli analiz ediyoruz. Bu seçimlerde Türkiye'yi 2023 e taşıyacak listeler seçilecek. Grubumuzda herkes nefer herkes lider. Şu anda Odada kapalı devre ve tek adam zihniyetine sahip bir yönetim var. Odanın kuruluş amacı belli. Oda'nın önceliği üye sorunlarıyla ilgilenmesi. İTO asli görevinden uzak iş yapmakta. Ne kadar akçeli iş varsa İTO'da. Böyle bir zihniyet yerine güçlü bir yönetim kurulu ile aday olmak için yola çıktık ve kimin başkan olacağını önemsemedik" şeklinde konuştu.



Açık ara öndeyiz

Grup içindeki 9 aday içinden kaptanlık pazubandının kendisine verildiğini açıklayan Özçifçi, "Bunun sorumluluğunu biliyorum. Bunun üstesinden gelmek için var gücümle mücadele edeceğimi biliyorsunuz. İki basamaklı olan bu seçimde, 6 Mayıs'ta listeler ve meclis üyeleri; 11 Mayıs'ta ise yönetim kurulu üyeleri seçilecek. Sonuç sandıktan çıkacak olsa da, grubumuz açık ara seçimi alacak gibi gözüküyor. Çünkü geçmişte yapılan hatalardan çok ders çıkardık" dedi. Toplantıda seçimlerin yapılacağı yerin Halkapınar Spor Salonu'nu olduğu bilgisini veren Özçifçi, üyelere oylarını sabahtan atın çağrısında bulundu. Bilişim komitesi olarak tek liste olarak seçimlere gidilmesi yönünde girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Özçifçi, "Biz arkadaşlarımızla bu konuyu konuştuk. İzmir bilişim sektörünün bu işe sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Ancak benim 76 komite ile ilgilenmem gerekiyor. Seçim yarışına girmiş arkadaşlarla görüşüyoruz. Bilişim sektörünün bana sahip çıkacağına inanıyorum. Ben 8 yıldır meclis üyesiyim. Yönetimle ilgili ihtimalim olmasa, meclis üyesi bile olmayacaktım. Bu benim son dönemim" dedi.

İzmir’e ve sektöre faydam dokunmalı

Özçifçi, 6 Mayıs'ta İzmir'e ve sektöre faydalı olacağı bir pozisyonda olmaması durumunda istifa edeceğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gönlümden, bilişim sektöründe tek liste olarak gidelim istiyorum. Tek adam zihniyeti ile odayı yönetmiş Ekrem Bey'e rakibim. Kendisinin de amacı beni listeden çıkarmamak. Bunun için özel destekler veriyor. Eğer ki seçimlerde sektörüme faydalı bir konumda olamazsam, ertesi gün meclis üyeliğimden de istifa edeceğim. Bütün sektörlerin yardımıyla oda yönetimine seçilsem bile sonraki seçimde yönetimde yer almayacağım.

İTO Meclis Üyesi Fikret Kavzak ise İzmir'in marka şehri olmasının bilişim sektöründen geçtiğini belirterek, bu nedenle İTO Yönetimine bilişim sektöründen bir başkanın kentin kaderini değiştirebileceğini söyledi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.