Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özcan: Aleviliği İslam dışı gibi gösterenlere karşı dikkatli olmak gerekiyor

Özcan: Aleviliği İslam dışı gibi gösterenlere karşı dikkatli olmak gerekiyor

Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Özcan, son günlerde Aleviliği İslam dışı gibi göstermeye çalışanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.         Elbistan Sanayici ve...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 12:06
Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Özcan, son günlerde Aleviliği İslam dışı gibi göstermeye çalışanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

        Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD), Aksiyon Eğitimciler Derneği ve Hacı Bektaş İlköğretim Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen programda Alevi ve Sünni vatandaşlar birlikte iftar yaptı ve barış dileklerini iletti.

        Pınarbaşı Kale Restoran'da düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkan Vekili Ayhan Özcan, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çetin, İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, Sağlık Müdürü Dr. Murat Küçük, Ak Parti İlçe Başkanı yunus Kaan Kısaca, Demircilik Beldesi Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe ve alevi kanaat önderleri ve davetli katıldı.

Alevi ve Sünni kaynaşmasına sahne olan programın açılışında konuşan ELSİAD Başkanı Emin Polat, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerine girmiş bulunuyoruz. Bu ay dolayısıyla Cenab-ı Allah’tan ümit ediyoruz ki komşu ülkelerde ve bölgemizdeki kardeş kavgalarına bir son verilir ve bu ay insanların kurtuluşuna vesile olur. Komşu ülkelerde ki kardeş kavgalarını görünce ve tarihteki kardeş kavgalarını hatırlayınca bu tür programların daha da önemli olduğunu fark etmekteyiz." dedi.

        Bizler tarih boyunca aynı mahalleyi, aynı vatanı, aynı sevinci, aynı hüznü, aynı lokmayı paylaşmış bir milletiz diyen Polat, "Neden ve nasıl olduysa zaman zaman anlamsız kavgalara, anlamsız oyunlara düştük. Ortak değerlerimizi, birlerimizi unutarak ufak tefek ayrılıklara, fitnelere yenik düştük. Şuan bölgemize baktığımızda kardeş kavgasının ne kadar gereksiz, ne kadar kötü ve ne kadar vahşet olduğunu gözlemliyoruz. Bu nedenle bizler bu tür programlarla kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz." şeklinde konuştu.

        Demircilik Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe ise bu toprak üzerinde aynı değerleri paylaştıklarını aktardı.Tepe, “Bu buluşmalar için geç bile kalındı. Özellikle bu günlerde bu tür organizasyonlara ne kadar ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Türkiye ateş çemberindedir. Bu ortamda sırf inanç farklılıklarından dolayı aynı dine mensup insanların birbirlerini kırdığını görüyoruz. Bunları görünce, bizleri birbirimize düşürmek isteyen, böylesi günleri fırsat bilenleri bertaraf etmek gerekiyor. Bir araya gelip konuşmak, tanışmak gerekiyor. Anadolu her türlü güzelliğin yetiştiği bir sevgi bahçesi. Bu sevgi bahçesinin bozulmasına izin vermeyelim." şeklinde konuştu.

        "ALEVİLİK TANIMI ÜZERİNDE SAPTIRMALAR VAR"

        Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Özcan, Ehl-i Beyt sevgisini anlattı. Alevilik anlayışının bazıları tarafından kasıtlı olarak farklı algılattırılmaya çalışıldığını kaydetti. Özcan, "Ehl-i Beyt, Hz. Muhammet (sav) ve Hz.Fatıma ile Hz. Hasan, Hz. Hüseyin soyundan gelen kişileri kapsıyor. Dolayısıyla Peygamberimiz (sav) de Ehl-i Beyti'ne muhabbet istemiştir. Bunu 'Size iki tane emanet bırakıyorum, biri Kuran-ı Kerim diğeri Ehl-i Beytimdir. Onlara sımsıkı sarılırsanız kurtuluşa erersiniz’ şeklinde ifade etmiştir. Osmanlı döneminde Nakibul Eşraflık denilen Ehl-i Beyt için farklı bir sınıf gelişmiş, bu da Ehl-i Beyt soyundan gelenlerin defterlerini tutmak, onlara hürmet etmek, padişah savaşa çıkarken kılıç kuşanma törenlerinde daima padişahın yanında bulunmuş, Osmanlı düzeyinde bir bakanlık şeklinde Ehl-i Beyt ailesi korunmuştur.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.