Dolar 34,1879
%0.02
Euro 38,1102
%0.04
Altın 2.898,900
%0.1
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özce ve Ece gururumuz oldular

Özce ve Ece gururumuz oldular

Hong Kong Uluslararası Bilim Fuarı’ndan birincilik ve ikincilikle dönen Özce Durak ve Ece Öztürk büyük bir başarıya imza attılar.

  • Ege Postası
  • 18.10.2012 - 10:59
İZMİR-  Konak Belediyesi’nin desteği ile Hong Kong Uluslararası Bilim Fuarı’na katılan İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencisi Özce Durak ve Ece Öztürk başarılarıyla İzmir’in gururu oldu. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,” Geleceği emanet edeceğimiz Türkiye’nin aydınlık yüzü gençlerimiz gurur kaynağımız oldu. Onlara destek vermeye, yüreklendirmeye devam edeceğiz” dedi.

27 ülkeden 150 projenin katıldığı Hong Kong Uluslararası Bilim Fuarı’nda Özce Durak ‘Yeni nesil yara bandı’ projesiyle Dünya Birinciliği elde ederek altın madalya ve ‘En İyi Proje’ ödülü olan Cyberport Özel Ödülü’nü kazandı. Aynı okuldan Ece Öztürk ise ‘Yeni nesil organik güneş pilleri’ projesiyle Dünya İkinciliğini elde ederek gümüş madalya aldı. Durak ve Öztürk, aynı zamanda Tunus Bilimsel Akademi’nin Bilim Yetenekleri ATAST ödülünü de kazandı.

Okullarına, Konak Belediyesi’ne ve İzmir’e büyük gurur yaşatan yetenekli öğrenciler Türkiye’den katılan tüm öğrencilerle birlikte ‘En iyi sunum’ yapan öğrenci gurubu olurken, Hindistan’da yapılacak ‘Yetenek ölçme sınavı’na da katılmaya hak kazandı.

              

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.