Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgümüş: ÇUFAŞ'tan huzur hakkı almak haksızlıktır

Özgümüş: ÇUFAŞ'tan huzur hakkı almak haksızlıktır

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı işletmelerde ödenen huzur haklarının 2 milyon lirayı geçtiğini belirterek, "Halkın ödediği vergilerle, hiçbir faaliyeti olmayan bu şirketlerin yönetim ve denetim...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 12:53
CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı işletmelerde ödenen huzur haklarının 2 milyon lirayı geçtiğini belirterek, "Halkın ödediği vergilerle, hiçbir faaliyeti olmayan bu şirketlerin yönetim ve denetim kurullarına verilen paralar haksızlık ve israftır." dedi.

Özgümüş'ün, Çukurova Fuarcılık A.Ş. (ÇUFAŞ) ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na verdiği soru önergesine cevap geldi. Özgümüş, verdiği soru önergesinde, ÇUFAŞ’ın tek işlevinin, fuar alanını on yılda bir fuar şirketlerine kiraya vermek olduğunu, bunun dışında mal ve hizmet üretme anlamında hiçbir faaliyeti olmadığını, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin yılda bir kez şirket genel kurulunda yarım saat bulunup, oy kullanarak görevlerini yerine getirdiklerini belirterek, "Son 5 yılda ÇUFAŞ’ın yönetim ve denetim kurulu üyeleri kimlerdi? Bu üyeler ne kadar huzur hakkı almıştır'" diye sormuştu.

İçişleri Bakanlığı'nca gönderilen cevaba göre, aylık 3 bin lira huzur hakkı alan ÇUFAŞ yönetim ve denetim kurulu üyeleri şöyle: Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Eski Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Defterdar Tamer Utkucu, Büyükşehir Belediyesi'nden Kaşif Barut, Adana Ticaret Borsası'ndan Şahin Bilgiç, Yücel Bayram, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Niyazi Kaya, Bahadır Dinçer, Nermin Akray, Ali Orhan Ürgenç.

CHP milletvekili Özgümüş, ÇUFAŞ üyelerine ödenen bu parayla Adana’nın birçok mahallesinde çocuklara oyun alanı, parklar yapılabileceğini belirterek, "Bu şirketlerde gerçekten herhangi bir faaliyet olsa, yönetim ve denetim kurulu üyeleri buraya zaman, emek harcasa makul bir huzur hakkı almaları elbette ki normal. Ancak hiçbir faaliyeti olmayan bir şirketin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin bu şekilde huzur hakkı almaları kamu vicdanını da rahatsız etmektedir." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.