Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Paket BDP İstanbul İl Eşbaşkanını memnun etmedi (Özel)

Paket BDP İstanbul İl Eşbaşkanını memnun etmedi (Özel)

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu demokratikleşme paketinin kendilerini tatmin etmediğini söyledi. Ana dilde eğitimin hak olduğunu ifade eden Bingül,...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 13:22
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu demokratikleşme paketinin kendilerini tatmin etmediğini söyledi. Ana dilde eğitimin hak olduğunu ifade eden Bingül, “Ana dilde eğitim hakkı devlet güvencesinde ve resmi okullarda olması gereken bir şeydir. Özel okulda, kurslarda yapılıyor olunması bir çözüm değildir.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Bingül, “Genel merkezimiz mutlaka derinlikli bir değerlendirme yapacaktır. İzlediğimiz kadarıyla değerlendirme yaparsak, önceki paketlerde olduğu gibi Türkiye’nin temel sorunlarının çözümü noktasında bir değişim ve öneri durumu yok. Kürt sorunu gibi Türkiye’nin temel sorunu olan bir sorunun çözümüne yönelik bir çalışmanın olmadığını gördük. Şunu da ifade etmek lazım. Kürt sorunu paketle çözülecek bir sorun değil.” diye konuştu.

Pakette terörle mücadele ve Alevilikle ilgili bir çözüm önerisi olmadığını söyleyen Bingül, “Nevşehir’de bir üniversite ismi konulmuş. Ana dilde eğitimle ilgili Kürtlere ‘Paralı bir şekilde ana dilinizi öğrenin.’ denilmektedir. Toptan bakıldığında daha önceki süreçte olduğu gibi AKP hükümeti sorunları zamana yayarak çözümsüzlüğü önümüze koymaktadır. Değerlendirilebilecek bazı yönler vardır. Önümüzdeki günlerde daha derinlikli analiz yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Ana dilin anadan gelen bir hak olduğunu aktaran Bingül, “Ana dil, tartışılır ve müzakere edilir bir konu değildir. Ana dilde eğitim hakkı devlet güvencesinde ve resmi okullarda olması gereken bir şeydir. Ana dilde eğitimin özel okulda ve kurslarda yapılıyor olması bir çözüm değildir.” şeklinde konuştu.

Bingül başörtüsü serbestiyesi hakkında ise şöyle konuştu: “AKP hükümeti başörtüsü konusunda politik rant yapar bir politika izlemektedir. 11 yıl sonra fiilen bir kıymeti kalmayan bir konuyu toplum ne kadar ilgiyle karşılar bilmiyorum. Elbette ki bizim de öteden beri tarafı olduğumuz kılık kıyafetle ilgili bir düzenlemeyi ilgiyle izliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.