Dolar 34,2014
%0.06
Euro 38,1080
%0.04
Altın 2.895,100
%-0.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pamukkale'ye gelen turistlere canlı Denizli horozu sürprizi (Özel)

Pamukkale'ye gelen turistlere canlı Denizli horozu sürprizi (Özel)

Denizli'nin dünyaca ünlü turistik beldesi Pamukkale'ye gelen turistler, ilin simgesi haline gelen horozunu travertenlerin yanında canlı olarak görme imkanına kavuştu. Yönetimi Türkiye'de mahalli idareye ait tek ören yeri olan Pamukkale, yatırımlarla...

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 12:09
Denizli'nin dünyaca ünlü turistik beldesi Pamukkale'ye gelen turistler, ilin simgesi haline gelen horozunu travertenlerin yanında canlı olarak görme imkanına kavuştu. Yönetimi Türkiye'de mahalli idareye ait tek ören yeri olan Pamukkale, yatırımlarla yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Her yıl yüzde 10 turist artışının sağlandığı beyaz cennete ilk yedi ayda gelen turist sayısı 945 bini buldu. Turistler, hiçbir rehbere ihtiyaç duymadan akıllı telefonlarda bulunan barkod sistemiyle ören yerlerine yerleştirilen karekodları okutarak bilgi sahibi olabiliyor. Ayrıca İl Özel İdaresi'ne bağlı olan Pamukkale'de, ilin simgesi Denizli horozu da travertenlerin üstünde ağaçların gölgesinde yapılan bir kümeste görülebiliyor. Horoz ve tavuklar, zaman zaman kümesten çıkarılarak çevrede dolaştırılıyor. Turistler, çeşitli dillerdeki levhadan rengi, vücut yapısı, ahenkli, uzun ve güzel ötüşleriyle ünlü horoz hakkında bilgi sahibi olup fotoğrafını çekebiliyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, yaptığı açıklamada ilin markalarının Pamukkale ve Denizli horozu olduğunu, özellikle turistler ve rehberlerin Pamukkale'de horozu görmek istediklerini söyledi. Oklu, "Bundan dolayı da biz buraya iki tane Denizli horozu ve onların tavuklarını getirdik. Hakikaten çok ciddi ilgi çekmeye başladı, çünkü bu Denizli horozu, dünyada sadece Türkiye'de ve Denizli'de yetişen bir horoz cinsidir. Hakikaten çok ilgi çekiyor, yurtiçi ve yurtdışından böyle ilgi ve alaka var." dedi. Her yıl 1,5 milyonun üzerinde yabancı turistin geldiği yerde, Denizli markası olan horozu tanıtmalarının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Oklu, "Şu bulunduğumuz noktaya, yılda 1 milyon 700 bin ziyaretçi geliyor. O sayede buraya gelen tüm ziyaretçilerimiz de horozla ilgili bilgi alıyorlar. İnşallah bayramdan sonra bu horozları kafesten çıkarıp bu yeşil alanda daha rahat dolaşır vaziyette bir ortam oluşturacağız. Pamukkale gibi horozumuzun da tanıtılmasını istiyoruz." diye konuştu.

PAMUKKALE BİR AKILLI TELEFONLA REHBERSİZ GEZİLEBİLİYOR

Pamukkale'ye gelen turistlerin ören yerinde rehbersiz dolaşabilmes için teknolojiyi kullandıklarını belirten Adem Oklu, bunun için çeşitli yerlere karekodlar yerleştirildiğini, akıllı telefonlarla bunların okutulmasıyla Pamukkale'nin tanıtım filmi ve o noktayla ilgili bütün bilgilerin, hiç rehber olmadan İngilizce, Türkçe ve değişik dillerde edinebildiğini söyledi. Oklu, "Bir antik kent, doğal güzellik gezilmiş olduğunda bunun mutlaka tüm bilgilerinin, bilimsel verilerinin ziyaretçilere anlatılması lazım ki dinleyen her ziyaretçi bunu dilden dile, kulaktan kulağa herkese aktarsın. O açıdan doğru bilginin net bir şekilde bu teknolojiyle anlatılması gerekiyordu. Biz bunu uygulamaya başladık inşallah. Bundan sonra hangi eserin, hangi tanıtım levhasının yanında bu barkodu okuttuklarında akıllı telefonlara, burayla alakalı tüm bilgilere yanınızda rehber olmadan, bütün detaylara renkli görüntüleriyle ve video filmleriyle de Pamukkale hakkında bilgi alınmış olacak." dedi.

Hedeflerinin Antalya'ya gelen 15 milyon turistin 5 milyonunu Pamukkale'ye çekmek olduğunu, bunun için tanıtım faaliyetlerinin devam ettiğini anlatan Genel Sekreter Adem Oklu, "Geçen sene ağustos ayı itibariyle 895 bin civarında olan turist sayısı, bu sene 945 bine çıktı. Bu sene yüzde 10'luk bir artış var. Antalya-Denizli duble yolu ve Pamukkale'ye yapılacak duble yol kavşağıyla daha da rahatlama olacak.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.