Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Park ihlaline bariyerli çözüm

Park ihlaline bariyerli çözüm

Konak Belediyesi, araçların işgallerini önlemek ve yayaların kullanımda sorun yaşamalarının önüne geçmek amacıyla bariyer sistemi uygulamasını yaşama geçirdi.

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 13:59
 İZMİR - Uygulama vatandaşlar tarafından övgüyle karşılandı. Pratik çözüm nedeniyle Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a teşekkür eden vatandaşlar bariyerli çözümün genişletilmesini istedi.

Araçların kaldırımlara park etmeleri nedeniyle vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren Fen İşleri Müdürlüğü; Kahramanlar, Güneşli ve Atilla Mahallelerinde tüm sokakların kaldırımların kenarlarına bariyerler dikti. Kaldırımlara aynı zamanda engelli vatandaşların iniş-çıkışlarını kolaylaştırmak için rampalar da yapıldı. Sadece Kahramanlar Mahallesi’nde toplam 47 sokaktaki kaldırımları bariyerlerle donatan Konak Belediyesi böylece araçların kaldırımlara park etmelerinin önüne geçti.
Mahalle sakinlerinin isteği üzerine böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Tartan,  engelli vatandaşlar için de bütün kaldırımlara rampalar yapıldığını belirterek, “Kaldırımlara park eden araçlar nedeniyle acil durumlarda apartman sakinleri zor durumda kalıyordu. Özellikle dar sokaklarımız için bu önlemi almak kaçınılmaz oldu. Çağdaş ve modern kentlerde olduğu gibi engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Tüm kaldırımlara iniş – çıkışları kolaylaştıran rampalar yaptık” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.