Dolar 34,0775
%0.18
Euro 38,0879
%0.08
Altın 2.841,430
%0.43
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş kemer sıktı!

Pekdaş kemer sıktı!

Konak Belediyesi’nde ise ilk tasarruf hamlesi kiralık makam araçlarına yönelik oldu.

  • Ege Postası
  • 05.05.2014 - 21:09
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  Başkan Sema Pekdaş’ın kemer sıkma politikasını uygulamaya koyduğu Konak Belediyesi’nde  ilk tasarruf hamlesi kiralık makam araçlarına yönelik oldu.
 
 
KONAK BELEDİYESİ TASARRUF TEDBİRLERİNİ UYGULAMAYA KOYDU
Mayıs ayı 1’inci meclis oturumunu gerçekleştiren Konak Belediyesi’nde, yeni dönemin ilk tasarruf tedbirleri de uygulamaya konuldu. Belediyenin kiralama yolu ile temin ettiği yabancı marka makam araçları yerine, bütçe yükünü ortadan kaldırmak amacı ile Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) bir adet yerli binek makam aracı alma kararı alan Başkan Pekdaş’ın  bu önerisi kararı meclis onayına sunuldu.
 
DOĞAN’DAN DAR GELİRLİ VATANDAŞA YARDIM ÖNERİSİ
Pekdaş’ın uygulamaya koyduğu bu tasarruf tedbirine karşılık, AK Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Bilal Doğan, idarenin sosyal belediyecilik görevini hatırlatarak, bir önerisini gündeme getirdi. Konak’ta yaşayan ve memleketlerine cenaze  için giden vatandaşlara servis aracı sağlanmasını öneren Doğan, Anadolu’daki belediyelerden örnekler vererek, “Bu konuya katılıyoruz. İstanbul Belediyesi gibi gerektiğinde Konak Belediyesi’nin minibüsleri Anadolu’da tur atsınlar, ihtiyaç duyulan yerlere giderek vatandaşlara hizmet ulaştırsınlar. Biz grup olarak bu çalışmalara katkı koyalım. En az on tane minibüs alalım, ihtiyaç olan yerlere gönderelim. Konak’ta oturan dar gelirli ve yoksul vatandaşlara katkı koyalım, memleketlerine bir cenaze için gideceklerinde servis aracı sağlayarak destek verelim” dedi. Doğan’ın sözleri sonrasında söz alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, “Konak’ın sadece Alsancak, Güzelyalı ve Kordon’dan oluşmadığını bilecek durumdayız. Konak’ın her tarafı bizimdir. Her yere eşit hizmet götürmek bizim görevimizdir. İmalarınız yerinde değil. Konak Belediyesi güçlü bir belediye, zengin bir belediye. Kanununa uygun olarak belediye başkanlığına araç alıyoruz” derken, araç alımını içeren ilgili önerge oybirliği ile kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.