Dolar 34,1149
%0.02
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.916,920
%0.08
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Perinçek hakkında, hakaret ve tehditten suç duyurusu

Perinçek hakkında, hakaret ve tehditten suç duyurusu

Ergenekon davasında savunma yapan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında, tehdit ve hakaret içerikli sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasında, İşçi Partisi...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 15:51
Ergenekon davasında savunma yapan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında, tehdit ve hakaret içerikli sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasında, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunması sırasında 40'a yakın avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. Ergenekon davasının ilk duruşmalarında sanıkları temsilen en fazla üç avukatının duruşma salonunda bulunabileceğine dair ara karar alınmıştı. Bugünkü katılım nedeniyle mahkeme tarafından herhangi bir yaptırım uygulanmadı.

Ayrıca Perinçek'in iki avukatı mahkemeye mazeret dilekçesi vererek kendileri duruşmada bulunamayacakları için Perinçek'in de savunma yapamayacağını belirtmişlerdi. Mahkeme ise 4 Haziran 2013 tarihli oturumda Perinçek'in 1onlarca avukatı olduğunu, mazeret gösteren avukatların yokluğunda da Perinçek'in savunma yapabileceğini hükme bağlayarak bugün için savunmasının alınacağına karar vermişti.

Bugünkü duruşmada savunma yapan sanık Doğu Perinçek, gezi parkı gösterilerini sık sık gündeme getirdi. Perinçek mahkeme heyetine hitaben "Bu millet bu davayı açanları yargılayacak. Bu milletin ayaklanması sizin için bir fırsat. Millet bunları süpürüp atacak. Hukuki bir karar verin. Aksi takdirde sizler ıslak imzalı kendi hükümlerinizi vereceksiniz. Kendi hakkınızda hüküm vermeyin." ifadesini kullandı.

Dava konusunu İrtica ile Mücadele Eylem planına da sahip çıkan Perinçek, "İritca ile mücadele eylem planını sahiplenen yoksa komutan yoksa biz kabul ediyoruz. Biz sahipleniyoruz. İşçi Partisi irticayla mücadele ediyor." diye konuştu. Perinçek'in ardından avukatlarından Hasan Basri Özbey ile Ceyhan Mumcu da savunma yaptı. Avukat Özbey, "Burada Perinçek'in şahsını değil, yasal bir parti olan İşçi Partisi'nin Genel Başkanlık kurumunu yargılıyorsunuz. Anayasa ve siyasi partiler kanununu ihlal ediyorsunuz." dedi. Özbey, savunmasının sonunda Perinçek'in tahliyesini talep etti.

Sanık Perinçek ile avukatı Özbey'in sözlerini 'Tehdit' ve 'Hakaret' içerikli bulduklarını belirten Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, haklarında Silivri Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdiklerini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.