Dolar 34,1338
%0.07
Euro 38,2385
%0.19
Altın 2.930,200
%0.54
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sınav öncesi ailenin kaygısı öğrenciyi olumsuz etkiliyor

Sınav öncesi ailenin kaygısı öğrenciyi olumsuz etkiliyor

Mardin FEM Dershaneleri Genel Müdürü Oktay Ballı, SBS ve LYS sınavına girecek öğrencilerin stres, panik ve kaygıdan uzak durmasını istedi. 8-15 Haziran arasında yapılacak SBS ve LYS sınavları öncesi öğrenci ve velilere bazı tavsiyelerde...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 15:28
Mardin FEM Dershaneleri Genel Müdürü Oktay Ballı, SBS ve LYS sınavına girecek öğrencilerin stres, panik ve kaygıdan uzak durmasını istedi. 8-15 Haziran arasında yapılacak SBS ve LYS sınavları öncesi öğrenci ve velilere bazı tavsiyelerde bulunan Ballı, öğrencilerin başarısında ailelerin katkısının göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.

    Sınav öncesi öğrencilerin karşılaşabilecekleri en büyük sorunlardan birinin aşırı sınav kaygısı olduğunu hatırlatan Ballı, bu kaygıların ebeveynlerde de görüldüğü belirtti.

    Motivasyonun çok önemli olduğuna değinen Ballı, ”Belirli bir seviyede sınav kaygısı öğrencileri olumlu yönde, fazla kaygı ise öğrencinin performansını olumsuz etkiler. Anne ve babada oluşan kaygının öğrenci üzerinde etkisi vardır. Ebeveynler sınav sürecinde öğrencileri olumsuz etkileyecek söz ve davranışlardan uzak durmalıdır. Öğrenciyi olumlu yönde motive etmek sınav başarısını artırır.” ifadelerini kullandı.
    
    Ballı, sınav öncesi ve sınavda öğrencilere şu tavsiyelere uyulmasını istedi: Sınav sabahı iyi bir kahvaltı ile güne başlanmalı. Bir bardak sıkılmış taze meyve suyu, peynir, ceviz, badem, zeytin, kuru üzüm, kuru incir, salatalık, domates gibi besinlerin tüketilmesinde fayda var. Sınav sırasında ise, altı çizili veya koyu yazılı kelimelere dikkat edin. Bütün seçenekleri mutlaka okuyun. Sorulardaki grafik ve şekillere dikkat edin. Bazı soruların cevabı içinde gizlidir. Yanıltıcı cümle ve kelimelere dikkat edin. Uzun soru zor soru değildir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.