Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Priştina Buca'da koltuğa resmen talip!

Priştina Buca'da koltuğa resmen talip!

Merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina’nın oğlu Levent Priştina, Buca Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. CHP Buca İlçe Örgütü’nde düzenlediği basın toplantısı ile İlçe Başkanı Bektaş Gül’e adaylık dosyasını teslim eden Priştina, “Partimizin siyasette gençlere gösterdiği öneme güvenerek ve hemşerilerin verdiği desteği görerek Buca belediye başkan adaylığı için resmen karşınızdayım” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 11:49
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Aday adaylığı için bir süredir Genel Merkezi ile temaslarını sürdüren Efsane Başkan Ahmet Priştina’nın oğlu Levent Priştina, yerel seçim yarışında Buca’dan yola çıkma kararı aldı. Uluslar arası ilişkiler mezunu olan ve işletmecilik yapan Priştina, geçtiğimiz dönemde CHP’den milletvekilliği için de aday adayı olmuştu. Priştina’nın da yarışa dahil olması ile birlikte, Zekiye Seda Sönmez, Oktay Gökdemir, Ali Rıza Kaya, Güngör Kaya, Necati İmam, Mehmet Süne ve mevcut belediye başkanı Ercan Tatı CHP’den aday olmak için yarışacak.



“PARTİMİN GENÇLERE VERDİĞİ ÖNEME GÜVENEREK YOLA ÇIKTIM”

Uzun zamandır Genel Merkezle kurduğu temaslar sonrası aday adayı olma kararı veren Piriştina, ilçe merkezinde düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti, “Önümüzdeki yerel seçimler için huzur içinde toplanabiliyor ve konuşabiliyorsak, bunu İzmir’de düşman işgalini sonlandıran Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşlarına borçluyuz. Bu vesile ile kendilerini sonsuz rahmetle anıyor ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Partimizin siyasette gençlere gösterdiği öneme güvenerek ve hemşerilerin verdiği desteği görerek Buca belediye başkan adaylığı için resmen karşınızdayım. Allah nasip ederse bu göreve talibim.”



“BUCA GELİŞMEK ZORUNDA”

Boynuna taktığı Bucaspor atkısı ile konuşmasına devam eden Levent Priştina, gördüğü yoğun ilgiden ötürü heyecanlandığını belirterek, “Buradan aldığım güçle Buca’yı ulusal ve uluslararası anlamda hak ettiği noktaya getirmek üzere yola çıktım. Burada en büyük güvencem sizlersiniz. Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra Buca, sosyal ve ekonomik kazanımlar da elde etmek zorunda. Bu açıdan oluşturulacak yönetimin genç, donanımlı, dürüst ve çalışkan olması gerekiyor. Güvencemiz Buca halkının inancı, kültürü ile Bucalı hemşerilerimiz. Bugün Buca’ya baktığımızda, burası bir onur coğrafyası. Bucalı hemşerilerimize güvenin sonsuz” dedi.



ADAY ADAYLARINA SESLENDİ

“Bu şerefli göreve benim gibi talip olan çok sayıda arkadaşım var” diyerek sözlerini sürdüren Priştina birlikte yarışa girdiği aday adaylarına çağrıda bulunarak, “Kendilerine başarılar diliyorum. Bu süreçte onlar ile herhangi bir polemiğe girmeyeceğim ve ihtiyaçları olursa yanlarında olacağımı bilmelerini de isterim. Bu yarışta gece gündüz mahallelerde, kahvelerde, evlerde sizlerle oturacağız ve sizlerin Buca ile ilgili beklenti ve hayallerini dinleyeceğiz. Bu süreç tamamen CHP’ye yakışır bir süreç olsun diye elimizden geleni yapacağız. Siyasette ilk günüm değil. Ben ilçeme hizmet etmek amacı ile yola çıkarken yüküm ağır sanıyordum. Ama sizlerin desteği ile işimin bundan sonra daha kolay olacağını düşünüyorum. Başaracağımıza inancım sonsuz” diye konuştu.

“YANIMDA OLDUĞUNUZ KADAR, KARŞIMDA DA DURUN”

Sözlerinin sonunca Buca halkından bir ricası olduğunu belirten Priştina, “Sizlerden bir ricam var. Bugün verdiğiniz destek bana heyecan verdi. Biz de başlangıç olarak sizlere sözler verdik. Bu cesaret bizleri şımartır da görevlerimizi yerine getiremezsek, gelin o gün de yine yanımızda olun, karşımızda olun. Bunu bize söyleyin. Her zaman yanımızda olduğunuz kadar, karşımızda da olun. Bu seçimlerde Buca için, CHP lehine çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Bu süreci barış ve huzur içerisinde geçirmek dileği ile. Yolumuz açık olsun” dedi.



GÜL’DEN GÖZDAĞI: PARTİYE ZARAR VERENİ…

CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ise, “2014 seçimlerinden sonra Buca’da CHP iktidarını devam ettirmek için çalışıyoruz. Bugün bu yarışa dostum Ahmet Priştina’nın oğlu Levent Priştina da katılıyor. Kendisine şans diliyorum. Ben tüm aday adaylarına eşit mesafedeyim. Kapım hepsine 24 saat açık. Onlardan tek dileğim, kendilerini halka iyi anlatsınlar. Birbirleri ile çekişmesinler. Mahalle örgütlerimiz tamam, hazırlıklarımız devam ediyor. CHP’nin Buca’da seçimi alacağına canı gönülden inanıyorum. 35 senedir Buca’da siyaset yapıyorum. Herkesin centilmence bu yarışa devam etmesini istiyorum. Birbirlerine zarar veren, partiye zarar veren arkadaşlara da gereğini yapacağım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.