Dolar 34,1508
%0.16
Euro 38,0059
%-0.23
Altın 2.881,450
%0.22
Bist-100 9.922,00
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Protestolara kızan Başkan Kocaoğlu, töreni yarıda kesti

Protestolara kızan Başkan Kocaoğlu, töreni yarıda kesti

EVKA-5 Katlı Kavşağı'n açılışında ummadığı bir tepkiyle karşılaşan Büyüküşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu " biz böyle üç tane kendini bilmezin, edepsizin tepkisi ile hizmetlerimizden vazgeçecek değiliz. Anlaşılmış ve görülmüştür ki, Çiğli’de bayram yapmak, şölen yapmak, burada örgütlenmiş üç beş insanca engellenmek isteniyor. Bu insanlar örgütleniyor, bu da ortada. Bunların kimin örgütlediğini ve aynı şekilde Harmandalı Çöp Tesisleri’nde kimin yangın çıkardığını ben biliyorum. Sizlere yazıklar olsun" dedi

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 12:57
EGE POSTASI- HABER SERVİSİ/ İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan EVKA-5 Katlı Kavşağı’nın açılış töreni için Çiğli’de düzenlenen törene bölgede yaşayan vatandaşların alt geçit eylemi gölge düşürdü. Geçmiş dönemlerde yol kapatma eyleminde de bulunan bölge halkı, taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine örgütlenerek açılış törenini protesto etti. Yaşanan huzursuzluk sonrasında rahatsızlığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, vatandaşlar ile yaşadığı sözlü tartışma sonrasında töreni kısa keserek törene erken son verdi.



Açılış töreni protestolar eşliğinde başladı
CHP İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, ilçe başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bürokratlar ve vatandaşların da katıldığı törenin başlangıcında ellerinde “Biz size güvendik oy verdik, siz hizmete gelince su koyverdiniz”, “Anadolu Caddesi’nde ucube üst geçit istemiyoruz”, İZBAN yolu kapattı, esnaf kepenk kapattı, yaya geçidimizi istiyoruz” yazılı pankartlar ile alana gelen bölge halkı ve BAL-DER (Balatçık Dağ Mahallesi) Sosyal yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği üyesi vatandaşlar sloganlar ve ıslıklar ile hem Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı, hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu protesto etti. Törenin başlamasına sayılı dakikalar kala yaşanan bu gelişmeler sonrasında Başkan Kocaoğlu’nun konu ile ilgili olarak Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek ile bir süre görüştüğü dikkat çekerken, Kocaoğlu, kürsüye çıktığı esnada protestolar had safhaya ulaştı.

“Bizim ucube ile işimiz yok”
Başkan Aziz Kocaoğlu, protestolar eşliğinde başladığı konuşmasında “Sizlere hizmet etmek, sizlerin hayatını kolaylaştırmak bizim en büyük görevimizdir. Bugüne kadar Anadolu Caddesi’ne ne yatırım yaptık herkes biliyor” ifadelerine yer verirken, konuşmasına müdahale eden vatandaşlara sinirlenerek, “Dinlersen cevap vereceğim. Burada bir hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bizim ucube ile işimiz yok. Biz hem Çiğli’nin, hem İzmir’in, hem de bu ülkenin hakkını veriyoruz. Bizim ucubeler ile işimiz yok. Burada bir bayram var, buraya bir şölene gelir gibi geleceksiniz, konuşmasını bileceksiniz. Burada düğün var, ucubelerin ve ucubecilerin işi yok” şeklinde karşılık verdi.



Kocaoğlu: Yapamıyorsak, bunun sorumlusu TCDD

Başkan Kocaoğlu ve vatandaşlar arasında yaşanan tartışmalar tören devam ettiği sırada şiddetlenerek artarken, yine tören alanında yer alan diğer vatandaşların “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” sloganları protestocu grubu bastırdı. Ancak öfkesi dinmeyen Başkan Kocaoğlu,i konuşmasının yeniden kesilmesine dayanamadı ve “Konuşmazsanız size cevap vereceğim. Sus bir defa, onu da söyleyeceğim. Bir susun bakalım. Biz İzmirliyiz. Biz bu memleketin çocuğuz. Başkalarının yaptığı muameleyi yaptırmak zorunda bırakmayın. Bu alt geçidin ve diğer birkaç alt geçidin projesi ve ihalesi yapıldı. TCDD bu alt geçit projelerinde kusur buldu ve can güvenliği açısından tehlike olduğuna karara verdi. Biz de ihaleyi geriye çektik. Kendileri ile görüşmelerimiz ve çözüm arayışlarımız devam ediyor.Sonuçta geçit yapılacak alanın sahibi TCDD. Anlaştığımız takdirde alt geçit, anlaşamasak da üst geçit yapacağız. Olay bu, Her şey bu kadar açıkken, buradaki şölende bu pankartları açmayı siz vatandaşlara yakıştıramadığımı belirtmek isterim” dedi.

Başkan’ın son sözü: Yazıklar olsun…
Bir yandan “İzmir seninle gurur duyuyor”, bir yandan da eylemcilerin tepkisi eşliğinde konuşmasını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu protokole seslenerek eylemcilerin susturulması için yardım istedi ve “Siz eğer bunların hakkını veremiyorsanız, bu yapılanın hesabını soramıyorsanız, hepinizden de Allah razı olsun” dedi. Kocaoğlu’nun bu çağrısı üzerine protokolde oturan birçok isim bir anda ayağa kalkarken, Başkan Kocaoğlu yeniden eylemcilere dönerek, “Ben sana edepsiz demedim. Sen şovunu yap. Sen bunları nereden öğrendiysen, oraya git. Değerli Çiğlili hemşerilerim, biz böyle üç tane kendini bilmezin, edepsizin tepkisi ile hizmetlerimizden vazgeçecek değiliz. Anlaşılmış ve görülmüştür ki, Çiğli’de bayram yapmak, şölen yapmak, burada örgütlenmiş üç beş insanca engellenmek isteniyor. Bu insanlar örgütleniyor, bu da ortada. Bunların kimin örgütlediğini ve aynı şekilde Harmandalı Çöp Tesisleri’nde kimin yangın çıkardığını ben biliyorum. Sizlere yazıklar olsun. Siz ne yaparsanız yapın, bu büyük tesis Çiğli’ye de İzmir’e de hayırlı olsun. Bu gösterileri yapanlara ise yazıklar olsun” diyerek sitemini dile getirdi. Yaşananlar üzerine konuşmasını yarıda bırakan Başkan Kocaoğlu, kurdele törenine geçerek katlı kavşağı hizmete açtı ve töreni erken bitirdi.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Söylediği her sözün arkasında duran başkan Kocaoğlu’na teşekkür ediyoruz. Çiğli için verilen bir çok söz tek tek yerine getiriliyor. Ancak, yasal anlamda bazı prosedürlerin işlemesi ve bazı süreçlerin ilerlemesi gerekiyor. Buraya söz verilen her şey, tıpkı diğer ilçelerdeki gibi yerine geliyor. Buradaki sorunlar kısa sürede çözülecektir. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çözülmesi ile ilgili iradesi ve gayreti de vardır. Tüm hizmetlerin ötürü kendilerine minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.  Açılışta söz alan Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, ise “Bir ilin hayat damarları ulaşım yollarıdır. Bu ve benzeri yatırımlar oldukça önemli hizmetlerdir. Halka hizmet için yapılan bu çalışmalar ilçedeki büyük eksikleri tamamlamaktadır. Büyükşehir Belediyesi, İZBAN ile bölünen ilçemizi büyük oranda rahatlattı. Bu yatırımda emeği geçenlere tek tek teşekkür ediyorum. İzmir’e ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.