Dolar 34,2135
%0.09
Euro 37,8617
%-0.61
Altın 2.934,930
%1.35
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ramazan'da namazlarını camide kılan çocuklara tablet hediyesi

Ramazan'da namazlarını camide kılan çocuklara tablet hediyesi

Ramazan ayında çocuklara namaz alışkanlığı kazandırmak isteyen Sorgun Salih Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, bu ay beş vakit namazı camide kılan çocuklara tablet bilgisayar ediye edecek. Salih Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 13:50
Ramazan ayında çocuklara namaz alışkanlığı kazandırmak isteyen Sorgun Salih Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, bu ay beş vakit namazı camide kılan çocuklara tablet bilgisayar ediye edecek.

Salih Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ertuğrul Ateş, cami imam hatibi Kemal Yazan, müezzinler Faik Karabulut ve Mahmut Mutlu, birçoğu zaten yaz Kur’an kurslarına gelen erkek çocuklara, Ramazan boyunca beş vakit namazı camide (akşam namazlarını evlerinde) kılmaları şartı ile Ramazan Bayramı’nda tablet hediye edeceklerini, ayrıca vakit namazlarına gelemeyip de sadece teravih namazına gelen bu yaş grubu öğrencilerine de değişik hediyeler vereceklerini duyurdu.

Çocuklar, ailelerinden izinli olmaları kaydıyla bir adet resimle kampanyaya katılabilecek. Çocuklar, Ramazan boyunca vakit namazlarını cemaatle birlikte camide kılarak tabletlerini alabilecek. Görevliler, Ramazan’ın ilerleyen günlerinde çocukların aileleriyle birlikte cami avlusunda iftar programı düzenleyeceklerini, Ramazan’dan sonra da piknik yapacaklarını bildirdi.

Cami İmam Hatibi Kemal Yazan, ayrıca yaz döneminde Kur’an-ı Kerim öğrenenler ve Kur’an-ı Kerim’i bilenler arasından güzel Kur’an okuma yarışması yapılarak, dereceye giren çocuklara da tablet hediyesi verileceğini söyledi. Yazan, şöyle dedi: "Bu vesileyle çocuklarımıza cami alışkanlığı kazandırmayı düşünüyoruz. Ramazan ayı boyunca yapmayı düşündüğümüz bu uygulama ile yavrularımızı camiye alıştırmayı ümit ediyoruz. Çocuklarımıza hediyeler vererek, bu uygulamalarımızı çocuklara en cazip hale getirmek istiyoruz. İnşallah bundan sonraki senelerde bu uygulamaları daha da geliştirerek yavrularımızı Allah’ın mescitlerine alıştırmayı, buradaki havayı teneffüs etmelerini, bizden sonraki nesillerimizin kaynaşmayı, paylaşmayı öğrenmelerini istiyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.