Dolar 34,1770
%-0.06
Euro 37,7973
%-0.08
Altın 2.908,210
%-0.53
Bist-100 9.081,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ramazan yufkalarını hazırladılar

Ramazan yufkalarını hazırladılar

Zonguldak'ta ev hanımları, 11 ayın sultanı Ramazan sofraları için imece usulüyle yufka ve erişte hazırlığı yaptı. Uzun süreli oruçlarda tokluk hissi veren yufka geleneğini bu yıl da sürdüren ev hanımları, "Bu bizim Ramazan ayımızın...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 10:09
Zonguldak'ta ev hanımları, 11 ayın sultanı Ramazan sofraları için imece usulüyle yufka ve erişte hazırlığı yaptı. Uzun süreli oruçlarda tokluk hissi veren yufka geleneğini bu yıl da sürdüren ev hanımları, "Bu bizim Ramazan ayımızın değişmez damak tadıdır." dedi.

Kozlu beldesine bağlı Güney Mahallesi Evrensel Caddesi’ndeki ev kadınları, Ramazan'da iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez damak tadı olan yufkayı imece usulü yaptı. Mahallede her gün başka bir evde toplanan kadınlar, yoğurdukları hamurları imece usulü açarak, sacın üzerinde pişiriyor. Daha sonra yaptıkları kuru yufka ve erişteleri paylaşıyor.

Mahalle sakinlerinden Hanım Arslanyılmaz(65), imece usulü yufka ve erişte hazırlama geleneğini bu yıl da sürdürdüklerini belirterek, "Bizler her yıl Ramazan ayına yufka açarak giriyoruz. Bu gelenek, kendimi bildim bileli devam ediyor. Her gün başka bir evde toplanarak imece usulü yufka açıyoruz. Yaptığımız yufkaları aramızda paylaşıyoruz. Çünkü Ramazan ayında oruç tutarken açlık hissetmemek için yufka yemek çok önemli. Sahurlarda yufka yemeden oruç tutamıyoruz. Bütün Zonguldak'ta kadınlar bunu severek yapar." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.