Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Risli binaların sonuncusu törenle yıkıldı

Risli binaların sonuncusu törenle yıkıldı

Esenler'de başlayan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Havaalanı Mahallesi'nde bulunan son riskli bina da yıkıldı. Bugün bin 227. binayı yıktıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, yakında Tuna Mahallesi'nde yıkımlara...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 15:55
Esenler'de başlayan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Havaalanı Mahallesi'nde bulunan son riskli bina da yıkıldı. Bugün bin 227. binayı yıktıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, yakında Tuna Mahallesi'nde yıkımlara başlanacağını söyledi.

Son riskli binanın yıkım törenine; AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve davetliler katıldı.

Törene katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, “Zeytinburnu’nda daha önce başlayan kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutların teslimini yaptık. Orada bir şeyle karşı karşıya kaldık. O gün Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Bey bize o konutların temelinin atılması öncesinde Sümer Mahallesinde CHP’nin hazırladığı broşürleri gösterdi. Orada yazılıyordu ki ‘sizi buradan sürecekler, sizin yerlerinizi ellerinizden alacaklar.’ Bir de sürgün haritası çizmişler. Sizi Kayabaşı’na gönderecekler diye yol haritası da çizmişler. Böyle bir propaganda yapılmış. Biz konut teslimi yapınca acaba yüzleri kızardı m? dedim. Hayır, kızarmamıştı. O günü bile istismar eden yeni broşür hazırlamışlardı.” ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı olaylarına da değinen Babuşcu, “Gezi Parkı üzerinden demokratik bir takım talepler, bizim de haklı bulduğumuz ‘dinleyelim anlayalım’ dediğimiz ama sonra fotoğrafın tamamına baktığımızda derdin sökülecek ağaç olmadığını gördük. Aslında hedef Başbakanımızın temsil ettiği değerlere karşı aleni bir savaş ilanıydı bu. Bugün de hala o güç merkezleriyle bu projeler yürütülmeye çalışıyor.” diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da, Havaalanı Mahallesi'nden sonra Tuna Mahallesi'nde yıkım çalışmalarının başlayacağını söyledi. Göksu, “Şu anda bin 227. konutu yıkıyoruz. Biz bir taraftan yıkım çalışmalarını tamamlarken diğer taraftan da plan çalışmalarını tamamladık. Jeolojik etütler de bitti, hafriyat kaldırmaları başladı. Şu anda kentsel tasarımla birlikte ihale süreci başladı. Yeşil alan, yürüyüş yolu, bisiklet yolu yapılacak. Okul ve cami alanı büyütülecek. Diğer taraftan binalarımızın hepsi ekolojik olarak tasarlanıyor. Bu binalar geri dönüşümlü, çevreci binalar. Bugünün teknolojisi ne ise bu kapsamda yapılacak binalar. Hızlı bir şekilde bitirip sahiplerine teslim edeceğiz. Şu anda bin 170 aileye kira yardımı yapıyoruz. Buradan hemen sonra Tuna Mahallesine geçeceğiz. Orada ikinci mahalle olarak yıkım çalışmalarını sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.