Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rize’de makine ekipman desteği müracaatı için son gün 22 Temmuz

Rize’de makine ekipman desteği müracaatı için son gün 22 Temmuz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında makine ekipman alımlarının desteklenmesi için müracaatlar devam ediyor. Rize Gıda, Tarım ve...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 17:25
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında makine ekipman alımlarının desteklenmesi için müracaatlar devam ediyor. Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, makine ekipman desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 22 Temmuza kadar müracaat etmelerini istedi.

Bulut, yaptığı açıklamada, “KKYDP kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda belirlenen bazı tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik yapılacak harcamalarının belirli oranlarda hibe olarak finansmanı yoluyla tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi ve gelir ve sosyal standartların geliştirilmesi, ayrıca tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulmuştur.” dedi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan KKYDP tebliğinin, 26 Haziran’da Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Bulut, “Hibe programı kapsamında yapılan başvurulardan uygun bulunan yatırımların yüzde 50’si, program kaynaklarından hibe olarak karşılanacak. Hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların 22 Temmuz’da mesai bitimine kadar proje teklifi sunması gerekmektedir.” hatırlatmasında bulundu.

Bulut, hibe olarak verilecek ekipmanlar hakkında da bilgiler vererek, şöyle dedi: “Arıcılık makine ve ekipmanı, canlı balık nakil tankı, el traktörü, motorlu tırpan, süt sağım makinesi, pülverizatör, tambur filtre, su ürünlerinde buzlama makinesi, balıkçı gemilerine soğuk depo, su ürünleri kuluçka dolabı alımlarına hibe verilecektir. Programa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne veya Bakanlığın diğer kayıt sistemlerine kayıtlı çiftçiler, çiftçi örgütleri, üretici birlikleri veya bunlar tarafından oluşturulmuş olan firmalar başvuruda bulunabilecektir. Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecektir. Hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin liradır. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanacaktır. Program hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. Ayrıca www.rizetarim.gov.tr adresindeki uygulama rehberini inceleyerek ayrıntılı bilgi edinebilirler.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.