Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rum Bakan: Rusya’ya üs değil, lojistik destek verilecek

Rum Bakan: Rusya’ya üs değil, lojistik destek verilecek

Rusya’nın Kıbrıs Rum Kesimi’nde askeri üs edinmek için pazarlık yaptığı iddialarını Kıbrıs Rum Kesimi Savunma Bakanı Fotis Fotiu yalanladı. Fotiu, Rusya’nın daimi askeri üs konusunu hiçbir zaman gündeme getirmediğini ve konunun da...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 15:45
Rusya’nın Kıbrıs Rum Kesimi’nde askeri üs edinmek için pazarlık yaptığı iddialarını Kıbrıs Rum Kesimi Savunma Bakanı Fotis Fotiu yalanladı. Fotiu, Rusya’nın daimi askeri üs konusunu hiçbir zaman gündeme getirmediğini ve konunun da müzakere edilmediğini belirtti.

Alman haber sitesi Deutsche Welle, Rusya’nın Tartus limanında bulunan askeri üssünün kapatılması durumunda alternatif arayışına girdiğini iddia etmişti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Moskova’da bir süre önce görüştüğünü, iki ülke dışişleri bakanlarının da St. Petersburg’da bir görüşme yaptıklarını hatırlatan Fotiu, “Rusya bizden asla askeri üs istemedi. Görüşmelerde daimi üs konusu gündeme gelmedi.” dedi.

ABD, Fransa ve İsrail gibi çeşitli ülkelerin gemilerine lojistik destek sağlandığını hatırlatan Fotiu, benzer şekilde Rus gemilerine de bir kısım kolaylıkların gündemde olduğunu belirtti.

Rusya’nın Suriye’de bulunan vatandaşlarını tahliye etmek zorunda kalırsa Rum Kesimi, Baf’ta bulunan Andreas Papandreu Hava Üssü’nü kullanmayı talep ettiği iddia ediliyor. Kaynaklara göre, Rusya tahliye sırasında Baf’ı kullanmak için garanti almaya çalışıyor.

Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Ionnis Kasoulides, Rus basınına geçen hafta yaptığı değerlendirmede limanlar ve Baf üssünün geçici kullanımı konusunda iki ülke arasında teknik heyetlerin çalışacağını belirtmişti. Rus basınına göre, askeri iş birliği anlaşması çerçevesinde hazırlanan taslak Rum lider Nicos Anastasiades’in önümüzdeki aylarda Moskova’yı ziyareti sırasında imzalanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.