Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Safranbolu havasını 5 TL'ye Ankara'da satışa çıkardılar (Özel)

Safranbolu havasını 5 TL'ye Ankara'da satışa çıkardılar (Özel)

Karabüklü iki üniversite öğrencisi, ilin tarihi evleriyle ünlü turistik ilçesi Safranbolu'nun havasını konserve kutulara doldurup, Ankara'da satmaya başladı.         Grafik tasarımı okuyan Özkan Karagöz...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 16:40
Karabüklü iki üniversite öğrencisi, ilin tarihi evleriyle ünlü turistik ilçesi Safranbolu'nun havasını konserve kutulara doldurup, Ankara'da satmaya başladı.

        Grafik tasarımı okuyan Özkan Karagöz ve Cem Akyürek isimli gençler, Karabük'ün temiz havasını ilk etapta 200 adet konserve kutusuna doldurup, 5 liradan vatandaşların ilgisine sundu.

        Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Karabük Günleri etkinliğinde stant açan öğrenciler, doğduğu yerlere özlem çekenlere memleket havası teneffüs ettirmek amacıyla böyle bir iş yaptıklarını söyledi. Girişimci gençler, üzerinde tarihi konakların resimleri bulunan teneke kutulara, Safranbolu'daki bir tesiste yörenin temiz havasını doldurduklarını ve Başkent'te satışa sunduklarını dile getirdi.

        Bu arada merak edip standı ziyaret edenler ise kutularda ne olduğunu sorduklarında aldıkları 'Karabük havası' cevabı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Gençler, satışların istedikleri seviyede olmadığını belirterek, memleket havasını özleyenleri stantlarına davet etti.

        Daha öce de Karslı bir vatandaş, gurbetteki hemşehrilerine özlemlerini gidermeleri için kargo ile Kars havası gönderebileceğini ilan etmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.