Dolar 34,2584
%0.05
Euro 37,6028
%-0.07
Altın 2.909,680
%-0.41
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık kampüsü için plan tadilatı geliyor

Sağlık kampüsü için plan tadilatı geliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ı karşı karşıya getiren ve “örtü” tartışmaları ile gündeme gelen Güzelbahçe’de yer alan ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne ait araziyle ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde arazinin 154 bin metrekaresini “Ağaçlık alan” olarak gösteren 25 binlik imar planları hakkında İzmir 2’inci İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda plan değişikliğine gidecek.

  • Ege Postası
  • 06.03.2014 - 14:55
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin tıp fakültesi inşa etmek ve sağlık kampüsü olarak kullanmak istediği ancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “rant” gerekçesi ile plan değişikliğine ve alanın yapılaşmaya açılmasına karşı çıktığı Güzelbahçe’deki alanda Büyükşehir Belediyesi mahkemenin aldığı karara uyacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde meclis gündemine alınan ve arazinin yapılaşmaya açılmasına olanak sağlayacak plan değişikliğinin önümüzdeki günlerde karara bağlanarak resmiyet kazanması bekleniyor.



MAHKEME YEŞİL ALAN VASFINI KALDIRMIŞTI
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Balçova’da yer alan eğitim kampüsüne ek olarak, Güzelbahçe’de tıp fakültesi inşa etmek istediği Yaka Mahallesi Acemdere Mevkii'nde iki farklı parselden oluşan 191 bin metrekarelik arazinin önündeki son engel de kalktı. Geçtiğimiz yaz aylarında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin talebini değerlendiren İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi’nin Nazım İmar Planları’nda “Doğal karakteri korunacak alan, ağaçlandırılacak alan ve tarımsal niteliği korunacak alan” olarak gözüken bölgede planlar hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve yapılaşmanın önünü açmıştı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE KARARA BAĞLANACAK
İdare Mahkemesi’nin Ekonomi Üniversitesi’nin lehine aldığı karar doğrultusunda imar değişikliğine giderek plan tadilatı yapılması için çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, konuyu meclis gündemine aldı. Komisyonlarda görüşülecek plan değişikliğiyle ilgili önergenin yerel seçimler öncesindeki son meclis toplantısında oylamaya sunulacağı öğrenildi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak plan tadilatı imar planlarına işlenerek askıya çıkartılacak. Hazırlanan yeni imar planlarına askı süresi içerisinde itiraz gelmediği takdirde, planlar resmen onaylanarak yürürlüğe girecek ve İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzelbahçe’deki sağlık kampüsü inşasına başlayabilecek.



MESLEK ODALARINDAN İTİRAZ SİNYALİ
İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında uzun süren polemiğe neden olan ve iki ismi mahkemelik eden, Demirtaş’ın da, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yazdığı mektupla Başkan Kocaoğlu'nu şikayet ettiği alanla ilgili meslek odaları da itiraz sinyali verdi. Görüş bildirmek ve değerlendirme yapmak için yapılacak imar değişikliğini bekleme kararı aldıklarını belirten Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi yetkilileri, planlarda kamu yararı gözetilmediği ve alanın kullanımı dışında ticari yapılaşmaya açılması söz konusu olduğu takdirde itiraz edebileceklerini bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.