Dolar 34,1987
%0.05
Euro 37,9856
%-0.29
Altın 2.913,600
%0.61
Bist-100 9.567,00
%-1.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum

Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum

Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi işbirliği ile Beyazevler Cumhuriyet Semt Evi’nde düzenlenen seminerde, kadın sağlığına ilişkin çeşitli bilgiler verildi

  • Ege Postası
  • 16.10.2012 - 11:04
 İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi’nin işbirliğiyle, Beyazevler Cumhuriyet Semt Evi’nde, ‘anne ve kadın sağlığı’ konulu seminer verildi. Eşrefpaşa Belediye Hastanesi Toplum Sağlığı Birimi Eğitim Çalışmaları Topluluğu görevlileri tarafından katılımcılara, hijyen, aile planlaması, nenopoz, gebelik, Spina Bifida Hastalığı, loğusa bakımı gibi konularda bilgiler verildi.

Seminerde konuşan Ebe Dilek Ceylan ve Psikolog Şengül Çavuşoğlu, kadın sağlığının korunmasının önemine değindi. Kadının ailede ve toplumdaki önemli bir yeri olduğunu, aileyi ve toplumu yöneten kişilerin aslında kadınlar olduğunu belirten Çavuşoğlu, sağlık olanaklarından yararlanamayan, maddi olanakları yetersiz kadınlara, belediyeler, dernekler ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Çavuşoğlu insanları bilinçlendirerek daha sağlıklı bir toplum, daha sağlıklı bir gelecek yaratmaya çalıştıklarını ifade etti.

Gebelik ve aile planlaması hakkında katılımcılara bilgi veren Ebe Dilek Ceylan ise, sağlıklı ve mutlu bir aileye sahip olabilmek için mutlaka aile planlanması yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ceylan, hamilelikten korunma yöntemleri, hamilelik esnasında bakım, sağlık kontrolleri, doğum sonrası anne sağlığı konularındaki soruları cevapladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde bir testin ücretsiz yapıldığı belirtilirken, seminere katılan semt sakinlerine çeşitli hediyeler verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.