Dolar 34,1715
%-0.1
Euro 37,8969
%0.32
Altın 2.922,140
%-0.25
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sait’e konteyner teşekkürü

Sait’e konteyner teşekkürü

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, tırların yüksekliğini değiştirerek sektöre destek verdi. Resmi gazetede çıkan yeni yönetmelik zamanında müdahale edilerek eski haline getirildi.

  • Ege Postası
  • 20.11.2012 - 10:29
 İZMİR -İzmir’in deniz ve kara nakliyesinde marka şirketlerinden Arkas, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait’e sektörlerindeki sorunlara çözüm getirdiği için teşekkür etti.
İzmir Limanını ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Liman müdürü Turan Yalçın ve Arkas Genel müdürü Cenk Ergen ile görüştü. İzmir liman müdürü Turan Yalçın’dan liman hakkında bilgi alan Sait’e kruvazör limanı ve limanın özelleştirilmesi hakkında brifing verildi.
Liman ziyaretinde Arkas’ın davetine icabet eden İzmirli vekil, şirketin Genel müdürü Cenk Ergen ve Operasyon müdürü Metin Gülden tarafından karşılandı. Geçen hafta resmi gazetede yayınlanan ve ihracat ile ithalat tırlarının (Konteyner) yükseklik sınırlarını 4 metreye indiren yönetmelikten olumsuz etkilenen sektör temsilcileri, İzmir Milletvekili Rifat Sait’ten yardım istediler. Türkiye’de üretilen ve kullanılmakta olan konteynerlerin yükseklikleri 4 Metre 30 santimetre iken, yeni yönetmelikle bu rakam Avrupa Birliği değerleri olan 4 metreye çekilmişti. Oysa Türkiye’deki tırlar buna uymuyordu ve bu yüzden birçok tıra cezalar yazıldı. Cezalar yüzünden limandan çıkamayan tırlar, ihracat ve ithalatı olumsuz etkilemişlerdi. Sektör temsilcilerinin İzmir Milletvekili Rifat Sait’i arayarak yardım istemesi üzerine, İzmirli vekil Sait, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile ayrı ayrı görüştü ve durumun vahametini iletti. Bu arada İzmir Emniyet müdürü Ali Bilkay ile de görüşen Sait, tırlara ceza kesilmesini engelledi. Bakanların olaya olumlu bakması üzerine yönetmeliğin tekrar değiştirilmesi kararlaştırıldı. Arkas, İzmir milletvekili Rifat Sait’e bu çalışmasından dolayı teşekkür ederek, tebrik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.