Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sakallı, tarihi Odunpazarı’nı öğrencilere anlattı

Sakallı, tarihi Odunpazarı’nı öğrencilere anlattı

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.     Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda üniversitelilere Eskişehir’in tarihi bölgesi...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 12:59
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

    Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda üniversitelilere Eskişehir’in tarihi bölgesi Odunpazarı'nda yaptıkları çalışmaları ve kentin turizm imkanlarını anlattı.

    Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Koparal’ın da katıldığı söyleşide, Odunpazarı Evleri sunumu ile Odunpazarı’nın 2005’ten bugüne geçirdiği büyük değişimi çarpıcı başlıklarla öğrencilerle paylaşan Başkan Sakallı, geleceğin turizmcilerinin dikkatini Odunpazarı’na çekti.

    Hedeflerinin Odunpazarı’nı sadece tarihi ve kültürel değerleri ile değil, istihdam ve katma değer üreten özellikleri ile de ön planda tutmak olduğunu vurgulayan Başkan Sakallı, bu konudaki desteklerinin artarak devam ettiğini belirtti.

    Odunpazarı ve Eskişehir’in tanıtımı konusuna büyük önem verdiklerini ve bu konuda yeni projelerle çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Sakallı, ancak tanıtım konusunda tüm kesimlere, özellikle de üniversiteli gençlere büyük görev düştüğünü ifade etti.

    Tanıtım konusunda tüm fikir ve projelere açık olduklarını vurgulayan Başkan Sakallı, 2013’ün Çifte Başkenti Eskişehir’in yakaladığı büyük fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Öğrencilerden gelen sorular üzerine Eskişehir Kızılinler-Eşenkara Termal Sağlık Kenti (Esopya) ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Sakallı, ESOPYA’nın 2023’te Eskişehir Termal Turizminin en önemli aktörü olacağını vurguladı.

    Konuşmasında stadyumla ilgili olarak görüşlerini de öğrencilerle paylaşan Başkan Sakallı, yıkılacak olan stadyumun yerine Eskişehir’e yakışır bir kent meydanı ve otopark alanı yapılmasının kente çok büyük yarar sağlayacağını belirtti.

    Turizm Fakültesi öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği söyleşi sonunda Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Koparal’a ve öğretim üyesi Yard.Doç.Dr.Gökçe Yüksek’e günün anısına plaket takdim eden Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, programa katılan öğrencilere teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.