Dolar 34,1795
%0.13
Euro 38,0675
%-0.46
Altın 2.929,780
%-0.12
Bist-100 9.795,00
%-0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sakin geçen Çiğli kongrede tansiyon yükseldi

Sakin geçen Çiğli kongrede tansiyon yükseldi

Sakin devam eden Çiğli kongresinde, İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu’nun salonun içinde bağırarak dile getirdiği iddia hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Soylu, divan başkanı Alaattin Yüksel’in listelere müdahale ettiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 06.07.2014 - 14:18
EGE POSTASI - CHP Çiğli İlçe kongresinde iki listede yer alan isimler nedeniyle gerginlik yaşandı.

Divan Başkanı Alattin Yüksel,  adaylar Utku Gümrükçü ve Hüseyin Gündüz’ün listelerinin yedek sıralarında yer alan Nesrin Aktepe ve Fevzi Çolak’tan listelerden birinden feragat etmesini  istedi. 


Adaylardan Selim Utku Gümrükçü’ye destek veren il disiplin kurulu üyesi Birol Soylu, Divan Başkanı  Yüksel'in listelere müdahil olduğunu iddia ederek  “ Yazıklar olsun. Böyle demokrasi olmaz. Kimseden zorla imza çektirmezsiniz. Alattin Yüksel çık o zaman sen aday ol. Böyle demokrasi olmaz” diye bağırdı.
 
Sakin geçen kongrede Soylu’nun sözleri üzerine salon da bir anda hareketlilik yaşandı. Delegeler Soylu’nun etrafına toplandı.

Daha sonra eski ilçe başkanı Ali Rıza Koçer araya girdi ve Soylu’yu sakinleştirdi. Koçer daha sonra Divan Başkanı Yüksel’le görüştü. Yüksel  mikrofonu eline alarak, “ Yedekteki iki arkadaşımızı her iki listede olduğu için çağırdık.İki arkadaşımızda bir listeden vazgeçti.Sorun yok” açıklamasında bulundu.

İl Disiplin Kurulu Üyesi Soylu'nun iddiasına göre Divan Başkanı Yüksel, iki listede de  yer alan Aktepe'ye "sarı listeden çekil" dedi. 


 
GÜNDÜZ VE KARADAĞ ARASINDA GERGİNLİK
Kongrede ikinci tartışma Gündüz ile Gümrükçüyü destekleyen meclis üyesi Süleyman Karadağ arasında yaşandı. Karadağ’ın kabinlerin önünde oy kullanmaya gelen delegeler ile konuştuğu ve  onları yönlendirdiği gerekçesi ile Gündüz tepki gösterdi. Gündüz oy kabinlerin önüne gelerek görevlilere “ bu arkadaş neden burada duruyor, bu arkadaşı buradan gönderir misiniz” dedi. Bunun üzerine Karadağ, “sen neden karışıyorsun sana mı soracağım nerde bekleyeceğimi” karşılığını verdi.İkili arasındaki tartışmaya salonda bulunan delegelerde katıldı. Tartışmanın büyümesi üzerine belediye başkanı Hasan Arslan ve eski ilçe başkanı Koçer araya girdi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.