Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sandıkta kavgada yargıdan karar çıktı!

Sandıkta kavgada yargıdan karar çıktı!

İzmir'de 7 Haziran genel seçimlerinde Karşıyaka'da sandık başında CHP'li sandık görevlileri ile AK Partili yöneticiler arasında çıkan kavga yargıya taşınmıştı. İlk duruşması Ocak 2016'da yapılan davada karar çıktı, AK Partili yöneticiler ceza aldı. CHP'lilerin şikayetiyle AK Partililer hakkında dava açılmıştı

  • Ege Postası
  • 10.11.2016 - 09:44

EGE POSTASI - İzmir'de 7 Haziran genel seçimlerinde Karşıyaka Emlak Bankası İlköğretim Okulu’nda CHP'li sandık görevlileri ile AK Partili yöneticiler arasında olay çıktı. 

İddiaya göre engelli bir vatandaşın oy kabinine yanında gelen refakatçi ile girmesine okulda seçimleri takip eden AK Partili yöneticiler tepki gösterdi. AK Partili yöneticiler kendilerine itiraz eden sandık kurulu başkanını tehdit etti, bina sorumlusu CHP'li avukatı da darpetti.

2149 NO'LU SANDIK!
Yaşanan tartışma yargıya taşındı. Savclılık, 2149 No'lu sandıkta, sandık kuruluna sandık başkanlığı yapan CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı, kurultay delegesi Banu Özdemir'in annesi Füsun Özdemir ile bina sorumlusu avukat Can Yalvaçer'in başvuruları sonrası AK Parti Karşıyaka İlçe Gençlik Kolu Başkanı Batuhan Viltan ve AK Parti Karşıyaka İlçe Yöneticisi Mehmet Tekin'in hakkında kamu davası açtı.

KARAR ÇIKTI
Viltan ve Tekin hakkında hakaret, görevli memura mukavemet, yaralama, tehdit suçlamalarıyla açılan ve Karşıyaka Adliyesi 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen kamu davasında karar çıktı.

NE CEZA ALDILAR'
AK Parti Karşıyaka Gençlik Kolu Başkanı Batuğhan Viltan 8 ay ceza aldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Ceza ertelendi. AK Parti Karşıyaka İlçe Yöneticisi Mehmet Tekin ise 10 ay 20 gün ceza aldı. Tekin'in sabıkası olduğundan hükmün açıklanması geriye bırakılmadı. Ceza paraya çevrildi. 

YÜCEL:EMSAL TEŞKİL EDECEK
Sandık başkanı Füsun Özdemir'in avukatı, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, çıkan kararla ilgili Ege Postası'na şu açıklamayı yaptı;

"Hukuk adına ve yargı bağımsızlığı adına sevindirici bir karar. AKP'nin vesayeti altındaki adalet sisteminde, AKP Genclik Kolları Başkanı ve Ilçe Baskan Yardımcısının eylemlerinin cezasız kalmaması önemli. Türkiye artık üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü konusmalı. Daha da önemlisi hukukun üstünlüğünün kağıt üzerinde kalmaması gerekiyor. Bu konuda yargıçlara büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor. Bu kararın benzer olaylarda da emsal teşkil edeceğini ve caydırıcı olacağını düşünüyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.