Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şanlıurfalı minik futbolcular Barcelona yolcusu

Şanlıurfalı minik futbolcular Barcelona yolcusu

Yaklaşık bin futbol meraklısı Şanlıurfalı miniğin katıldığı Barcelona elemelerinde sona gelindi. Elemeleri tamamlanan miniklerden en başarılı 14 çocuk önümüzdeki günlerde Barcelona’ya gidecek. GAP Arena yanında bulunan sentetik çim...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 12:53
Yaklaşık bin futbol meraklısı Şanlıurfalı miniğin katıldığı Barcelona elemelerinde sona gelindi. Elemeleri tamamlanan miniklerden en başarılı 14 çocuk önümüzdeki günlerde Barcelona’ya gidecek. GAP Arena yanında bulunan sentetik çim sahada son hazırlıklarını yapan minikler, Barcelona’dan kupa ile dönmek istiyor.

Anadolu Spor Akademisi ve Şanlıurfa Gençlik Spor il Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında Şanlıurfa’dan 14 minik İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenecek olan Costra Brova müsabakasına katılacak.

14 - 18 Ekim tarihlerinde arasında yapılacak müsabaka için son hazırlıklar tamamlandı, elemeler son buldu. ‘Bölge Umut Projesi’ kapsamında Costra Brova müsabakalarına katılacak 14 minik arasında bir kız çocuğu da bulunuyor. Messi’ye özenen Mine adlı kız çocuğu oldukça iddialı. Saha kenarında top sektiren Mine’ye çalıştırıcı hocası da güveniyor. Bir buçuk yıl süren çalışma ve elemeler sonucunda başvuruda bulunan yaklaşık bin kişiden sadece 14 kişi yeşil sahalara veda etmedi.

Konu ile ilgili konuşan Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, geçen yıl katılmayı planladıkları müsabakalara bazı aksaklıklar nedeniyle geçen yıl katılamadıklarını anımsatarak, "Gecikmeli de olsa nasip bu yılaymış. Çocuklarımızı Barcelona’ya götüreceğiz. 14-18 Ekim tarihlerinde İspanya’nın Costraborva müsabakalarına katılacaklar. Çocuklarımız yaklaşık bir yıldır çalışıyor. Bini aşkın kişi elemelerden geçti." dedi.

Müsabakalara katılacak ekibin son hazırlıklarını sürdürdüğünü dile getiren Gençlik Spor il Müdürü Ertuğrul Yıldız ise önümüzdeki günlerde Barcelona’da yapılacak müsabakaları çok önemsediklerini dile getirdi. Bu müsabakalara daha önce Türkiye’den 6 ilin katıldığını hatırlatan Yıldız, “7. il olarak da Anadolu spor akademisi Şanlıurfa’yı uygun bulmuş. Bu proje bir buçuk yıldır devam eden bir proje, Yani bu çocuklar bir buçuk yıldır hazırlanıyor. Düzenlenecek olan müsabakada takımımız şampiyon olarak döner. Biz buradan dünya şampiyonu olmak ümidiyle gidiyoruz. Yaptığımız aktivitenin Türkiye’ye başarı getirmesini temenni ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Müsabakalara katılmak üzere Barcelona’ya giden 14 kişilik takımın tek kız oyuncusu Mine ise futbol ile kendini iyi hissettiğini dile getirdi. Bu fırsatı kendisine sunan tüm büyüklerine teşekkür ettiğini kaydeden Mine, Messi’ye özendiğini aktardı.

Antrenör Nazım Saraçoğlu da 14 çocuğun hem Şanlıurfa’yı, hem bölgeyi hem de Türkiye’yi, temsilen Barcelona’ya gittiğini belirtti. Hedefinin yüksek olduğunu dile getiren Saraçoğlu, kupa ile döneceklerini vurguladı.

Daha önce Türkiye’den müsabakaya giren takımların kupa getirdiğini anımsatan Saraçoğlu, şöyle konuştu: “Çünkü Anadolu akademisi kupaya alışkın bir proje. Vanlı, Erzurumlu, Muşlu, Ağrılı çocuklarımız birer kupa getirmişler şimdi sıra Urfalı çocuklarda. Urfalı çocuklarımız da oradan kupa ile döneceklerine inanıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.