Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sason Mikrohavza Planı ile ormanlık alanlar daha verimli hale gelecek

Sason Mikrohavza Planı ile ormanlık alanlar daha verimli hale gelecek

Mersin'in Silifke ve Mut ilçelerini kapsayan Sason Mikrohavza uygulamaları ile ormanlık alanların daha verimli kullanılacağı bildirildi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada Havza Bazlı Doğal Kaynak Yönetimi Eylem Planı...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 12:22
Mersin'in Silifke ve Mut ilçelerini kapsayan Sason Mikrohavza uygulamaları ile ormanlık alanların daha verimli kullanılacağı bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada Havza Bazlı Doğal Kaynak Yönetimi Eylem Planı kapsamında Sason Mikrohavza Planı'nın Türkiye’ de yapılan ilk Mikrohavza planı olduğu kaydedildi. Ağaçlandırma, rehabilitasyon, erozyon kontrolü, mera ıslahı, silvikültür, orköy, odun dışı ürün ve hizmet faaliyetleriyle geniş kapsamlı olarak yapılan planın 2013-2018 yılları arasında uygulanacağı ifade edilen açıklamada uygulamanın Silifke ve Mut ilçelerindeki Kırobası, Kavak, Kıca, Çömelek, Karacaoğlan ve Çatak köylerini kapsadığını kaydedildi.

Açıklamada 24 bin 286 hektar olan havza alanında fiilen tesis yapılacak alan miktarın 8 bin 360 hektar olduğunu belirtilerek şu görüşlere yer verildi: "Yapılan mikrohavza planında orman mera alanlarındaki toprak aşınmalarının önlenmesi, mevcut doğal kaynakların korunması, geliştirilmesi, verimliliğinin arttırabilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması, İçinde yaşayan halkın gelir düzeyinin arttırılması, planlama ve müşterek çalışma becerilerinin geliştirilmesi, uygulamayı yapacak birimler arasında koordinasyonun geliştirilmesi, nesli tükenmekte olan endemik bitki türlerinin korunması ve geliştirilmesi gibi 5 temel amaç edinilmiştir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.