Dolar 34,1659
%0.17
Euro 38,0787
%-0.23
Altın 2.924,040
%0.32
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehit Teğmen Sağır'ın ailesinin davaya katılma talebi reddedildi

Şehit Teğmen Sağır'ın ailesinin davaya katılma talebi reddedildi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme davasında iddianamenin okuma işlemi tamamlanmasının ardından davaya katılma talebine yönelik dilekçeler ile sanık avukatlarının talepleri değerlendirildi....

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 15:47
İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme davasında iddianamenin okuma işlemi tamamlanmasının ardından davaya katılma talebine yönelik dilekçeler ile sanık avukatlarının talepleri değerlendirildi. Mahkeme, İzmir'in Foça ilçesinde 16 Ocak 2012 tarihinde T-37C tipi uçağın düşmesi sonucu şehit olan Teğmen Serkan Sağır'ın babası Rıza Ağır'ın duruşmaya müdahil olma talebinin reddine karar verdi.

    Duruşmaya verilen 1 saatlik aranın ardından Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, taleplere ilişkin alınan kararları açıkladı. Mahkeme Başkanı Rahman, kamu davasına zarar gördükleri gerekçesiyle katılma taleplerinin kabulü yönünde karar verdi.

    Mahkeme, şehit olan Teğmen Serkan Sağır'ın babası Rıza Ağır'ın duruşmaya müdahil olma talebinin reddine karar verdi. Avukat Canan Kocataş aracılığıyla verilen dilekçenin reddine gerekçe olarak, kazayla ilgili somut bir durum olmaması, talep dayanaklarına somut bir durum olmaması nedeniyle, dava ve kazayla ilgili bir illiyetin bulunmaması ve zararın oluşmaması gösterildi.

    Tutuklu sanıkların zorla getirilme kararının bulunmadığını, savunma sırası gelen tutuklu sanıkların kendilerine gönderilecek celp yazısı kapsamında savunma yapmak üzere mahkemede hazır bulunma haklarının olduğunu belirten Rahman, mahkemeye gelmeyen tutuksuz sanıklar hakkında ise yakalama kararının çıkarılmayacağını söyledi.

    Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, ilk etapta suç örgütü lideri ve koordinatörünün savunmalarının alınacağını söyledi. Sanık avukatlarının dijital verilerin kendilerine verilmesi talebinin, verilerin içeriğinde 'müstehcen' görüntülerin ve askeri gizlilik dereceli belgelerin bulunması nedeniyle reddine karar verildiğini ifade eden Rahman, avukatların olumlu görev uyuşmazlığı çıkarılması kararının da reddedildiğini açıkladı.
    
    Sanık avukatlarının askeri mahkeme için olumlu görev uyuşmazlığı talebi de reddedildi. Duruşmaya 6 Mayıs Pazartesi günü tutuklu sanıklardan başlanarak savunmaların alınmasıyla devam edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.