Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk girişimcilik sıralamasında 5 basamak yükseldi

Selçuk girişimcilik sıralamasında 5 basamak yükseldi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan ‘En Girişimci ve Yenilikçi 50 Üniversite’ listesinde İstanbul, Ankara ve İzmir üniversitelerinin ardından 11. sırada yer aldı. TÜBİTAK'ın...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 14:22
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan ‘En Girişimci ve Yenilikçi 50 Üniversite’ listesinde İstanbul, Ankara ve İzmir üniversitelerinin ardından 11. sırada yer aldı.

TÜBİTAK'ın açıkladığı 'En girişimci ve yenilikçi 50 üniversite' listesindeki sıralama hakkında açıklama yapan SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "İlk 10 sıraya sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de yer alan üniversitelerin girebildiği derecelendirmede, üniversitemizin bu üç ildeki üniversitelerin ardından Anadolu’dan sıralamaya giren ilk üniversite olması şehir ve üniversite arasındaki girişimcilik ve yenilikçilik unsurlarının birlikte geliştiğini gösteren somut bir gösterge, ortak bir başarıdır." dedi.

Rektör Gökbel, derecelendirme sonunda ilk 10’a sırasıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Özyeğin Üniversitesi, Koç Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi'nin girdiğini aktardı. Geçtiğimiz yıl, aynı endekste 16. sırada yer alan Selçuk Üniversitesi'nin, bu yılki sıralamada 5 basamak birden yükselerek 11’inci sıraya yerleştiğini kaydeden Gökbel, "Selçuk Üniversitesi, endekste Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve On dokuz Mayıs Üniversitesi gibi birçok köklü üniversiteyi geride bıraktı." ifadesini kullandı.

"Sıralamada devlet üniversiteleri göz önüne alındığında Selçuk Üniversitesi’nin 6’ncı sırada yer aldığı görülüyor." diyen Prof. Dr. Gökbel, üniversitenin sıralamada gerçekleştirdiği ilerlemenin gurur verici olduğunu kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.