Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk’ta Yeşilçimen sessizliğini Egepostası'na bozdu

Selçuk’ta Yeşilçimen sessizliğini Egepostası'na bozdu

AK Parti Selçuk'ta Genel Merkez tarafından yeniden aday gösterilen ancak kongrede seçimi kaybeden Sema Yeşilçimen, ilçe kongresinde kendisine rakip olan Osman Başterzi’nin kazanması, istifa etmesi, Başterzi’nin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ve tüm süreci değerlendirdi. Yeşilçimen, partisini kaos içine sokacak hiçbir açıklama ve eylemin içinde bulunmayacağı sözünü verdi. Selçuk’ta Yeşilçimen sessizliğini Egepostası'na bozdu

  • Ege Postası
  • 25.03.2018 - 12:32

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti Selçuk’ta kendisine rakip olan Osman Başterzi’nin kongreyi 22 oy farkla kazanmasının ardından sessizliğini koruyan Sema Yeşilçimen, Başterzi’nin dün AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e gidip istifasını vermesinin ardından yönetim kurulu üyelerinin sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımlarda, Başterzi’nin istifa haberlerinin asılsız olduğu ve Pazartesi günü mazbatasını alır almaz göreve başlayacağını açıklamasının ardından Egepostası’na konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Osman Başterzi’nin kendisi ve 15 kişilik yönetim kurulu üyesinin istifa dilekçesini kabul edip, mazbatasını aldıktan sonra Başterzi’nin istifasını işleme koyacaklarını ve Selçuk’ta yeniden bir değerlendirme yapılıp yeni başkan adayının kim olacağına dair önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağını açıklamıştı.

ARKADAŞLARA BUNUN ALTINA YORUM BİLE YAZMAYIN, KESİNLİKLE YAZMAYIN DEDİM

Osman Başterzi’nin yönetim kurulu üyelerinin sosyal medya hesaplarından yaptıkları istifasının asılsız olduğu ve göreve başlayacakları açıklamalarının ardından süreci Egepostası’na değerlendiren Sema Yeşilçimen, “Şu an, ilçede dün yapılan istifa yalan ve yanlıdır. Hiçbir şekilde böyle bir sürecimiz yoktur’ diye facebook sayfalarında bunları paylaşıyorlar. Ayın 26’sında biz mazbatamızı alacağız ve göreve başlayacağız. Ve bunu paylaşıyorlar. Dün ildeydi beyefendi. Açıklama yaptı. Böyle bir süreç var. Ben bu durumda olsam bir arkadaşıma bunu yazdırmam. Bir arkadaşıma. Asla ve zinhar. Sen gideceksin açıklama yapacaksın. İstifa edeceksin. Senin en yakın arkadaşın Hasan Arabacı yazıyor. Onun yönetim kurulu üyesi. Arkadaşlar bir tane söyledi. Bizim iki tane söylememize gerek yok. Mesela bu mesajları paylaşıyorlar facebookta. Sosyal medyada. Diyorum ki arkadaşlara, ‘Bunun altına yorum bile yazmayın, kesinlikle yazmayın, hiç etik değil. O bir tane söyledi, biz iki tane söylemeyelim. Partimiz bölünmeye, gruplaşmaya gider yoksa’ diye söyledim, söylüyorum” diye konuştu.

GENEL MERKEZ BENİ TERCİH ETMEYEBİLİRDİ DE, NE YAPARDI? TEŞEKKÜR EDERDİM

Selçuk İlçe Kongresi’nde başlayan rakip aday ve rakibi Osman Başterzi’nin kazanması sürecini değerlendiren Sema Yeşilçimen,

“Bekliyordum. Bu ekip zaten 2014 yılında da kongre sürecinde aynı şeyleri yaşamıştık ilçemizde. Bunlar da görev talep eden arkadaşlar. Kendi düşüncelerine göre haklı olduklarını düşünüyorlar. Genel merkezin kararına ben uygun davrandım. Genel merkez beni tercih etmeyebilirdi de bu konuda. Ne yapardı? Teşekkür ederdim. Bu benim siyasete bakışım. Duruşumla ilgili bir şey. Evet arkadaşlarla bir kongre süreci yaşadık. 22 oyla sayın Osman Başterzi kazandı. Bu küçük ilçelerde bunların nasıl olduğunu herkes biliyor. Bundan sonraki süreci il başkanımız ve genel merkez değerlendirecek. Şu an bu arkadaşlar istifa ettiler biliyorsunuz. Benim bu süreçte, 8,56 yıldır ilçede ilçe başkanlığı yapıyorum. Sayın Osman Başterzi daha önce bizim belediye başkan aday adayımızdı zaten. Böyle bir süreci oldu. Bu süreçten itibaren de böyle bir talebinin olması kadar doğal bir durum yok. 2019 seçimlerinde de olabilir. Partinin evet doğrudur herkes yasal hakkını kullanır, aday olur, olabilir. Ama bu partide belli ölçüde davranış biçimi vardır. Herkes onu sergiler ve parti bunun dışına çıkanlara izin vermez. Bundan sonra da ben süreci takip ediyorum. Biz de takip edeceğiz süreci” dedi.

BEN ERDOĞAN’IN DAVASINA İNANIYORUM, GENEL MERKEZ NE DERSE ONU YAPARIM…

“Bana partim şu görevde yürü der. Ben bu görevde yürürüm. Teşekkür ediyoruz Sema Hanım, kenarda dur der. Ben onu yaparım. Parti adabıyla ilgili bir şey var çünkü. Ben buna uygun davrandığımı düşünüyorum. Doğma büyüme Selçukluyum. Ben 19 yıl belediyede çalıştım. Belediyeden istifa ettim. O dönemde CHP’de benim desteklemediğim bir aday kazandı diye. Yani benim ideallerim ideolojik duruş ile ilgilidir. Makam ve mevkiyle değil. Ben o dönemde Selçuk Belediyesi’nin Hesap İşleri Müdürü idim. Sayın Vefa Ülgür gelince, bana ne yapabilird? Ben müdürüm. Yani beni görevden alsa, 15 gün sonra ben zaten görevime dönerdim, bölge idare mahkemesinin kararıyla. Ama ben sizinle çalışmak istemiyorum. Benim varlığım sizi rahat ettirmez. Nihayet hesap işleri müdürüsün, her şey elinde. Ben Vefa Ülgür’ün önünü açtım. Bu kadar da etik davrandım. Ne yapacaklard? Asacaklar mıydı ben? Benim için makam ve mevki önemli değil yani” diyen Sema Yeşilçimen, partisinin Genel Merkezi ne talep ederse onu yapacağını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı ve partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına sonuna kadar inandığını dile getirdi:

“İnandığım dava önemli. Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına inanıyorum. Sayın Başbakanım Binali Yıldırım’ın, çalışmalarına inanıyorum. Genel merkez benden ne talep ederse ben onu yaparım. Onun dışında hiçbir şey yapmam.”

ERKEKLERE ÇULUMU YIRTTIRACAK BİRİ DEĞİLİM AMA  PARTİLİMLE ASLA KAVGA ETMEM

Partisinin tüm bu olumsuzluklarla tartışmaya açılmasına tepki gösteren Sema Yeşilçimen, rakibi Osman Başterzi’yi rakibi olarak değil partili olarak gördüğünü, hiçbir parti büyüğünün lafının üzerine laf söylemeyeceğini anlatarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Selçuk yerel seçiminde biz 13 oyla seçimi aldık, belediye seçimini. Yani 1300 oy değil, 130 oy değil. Sen zaten yerelde iktidardasın. Bizim derdimizi daha fazla anlatmamız lazım. Arkadan genel seçim var. Biz en ufak redlerde kırılmalar başlıyor taleplerde değerlendiremezsen. O nedenle bu konuda ben ilçemde de asla yorum yapmıyorum. Bu benim şahsımla ilgili bir olay değil. Genel merkezin ve il başkanımın izni olmadan hiçbir şey söylemiyorum. Olumsuz laf da etmem arkadaşlara. Bu onların tercihi, onların siyasete bakışı. Evet ben biraz sert mizaçlıyım, erkeklere çulumu yırttıracak biri değilim. Ben parti içinde asla kavga etmem partilimle. Ne basının önünde ne dışarıda. Bunlar benim rakiplerim değil. Nihayetinde partililerim. Bizim rakiplerimiz diğer partiler. Gardımı almış, rakipmiş gibi davranmam ben. Bu bana da yakışmaz. Yani sonsuza kadar ilçe başkanlığı yapacak değilim. Partime bağlılığım sonsuzdur. Hiçbir parti büyüğümün lafının üzerine laf söylemem. Benden ne talep ederlerse onu yaparım. Böyle bir sürecimiz var şu an. Bu süreci bekliyorum. Üzgün değilim. Çünkü ben gerçekten 8,5 yılda çok başarılara imza attık. 25 yıllık CHP iktidarı gitti. Bu benim şahsım yapmadı. Ekibin başında bendim ama inanılmaz çok çalıştık. Belediye başkanımız inanılmaz katkı sağladı.”

BAŞKA PARTİLERDEN 7 ARKADAŞIMIZI DAVET ETTİK, BENİM AMACIM PARTİMİZİ BÜYÜTMEK AMA…

“Ha eleştirilecek yanlarımız vardır, eksiğimiz vardır. Garip olan benim ekibimden şu anda toplantılara dahi katılmayan, gelmeyen gitmeyen 8 arkadaşın sayın Osman Başterzi’nin yönetim kurulunda görev yapacak olması” diye konuşan Sema Yeşilçimen, kendi listesinde başta CHP ve MHP olmak üzere başka partilerden isimlere de yer verdiğini aktararak,

“Ben başarısızsam 8 tane arkadaş, bir toplantıya gelmemişse, laf olsun diye mitinglere gelmişse, hani değişimdi. Hani değişimden yanaydını? AK Parti’ye geldiğimde benim yönetim kurulu üyesi olan arkadaşlarım var. 2014’teki kongremden arkadaşlarım var. Bunlar eklenerek bana gelen arkadaşlar. Peki demek ki buradaki araz noktaları sen topladın. Ama ben ve yönetimimde hazırladığım listede, başka siyasi partilerde siyasi geçmişi olan 7 arkadaşımızı davet ettik, genç-dinamik. Partiyi büyütme adına. CHP’nin kayıtlı üyesi değil ama CHP’ye yıllardır oy atmış, MHP’ye oy atmış, MHP’ye kayıtlı olan arkadaşlarımız vardı. Yine başka gruplardan arkadaşlarımız var, etnik kimliklere de önem gösterdim. Doğu kökenli arkadaşlarımızı da davet ettim. Onlar da sağolsun ilk defa görev alma yönünde bize destek oldular. Benim amacım partimizi büyütmek. İlçemde buna ihtiyaç var. Biz çok zorlu bir süreç yaşayacağız 2019’da. Benim partimin sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi nasıl ki ülkemizin bizden başka dostu yoksa, benim partimin de dostu belli yani” şeklinde konuştu.

BU SÜREÇTE PARTİMİ KAOS İÇİNE SOKMAM, BÖLECEK-PARÇALAYACAK BİR SÜRECİN İÇERİSİNE ASLA GİRMEM..

Sema Yeşilçimen, 2019 seçim sürecinin önemine dikkat çekerek, yaşananlara karşın, partisini kaosa sokacak, tartıştıracak, bölecek hiçbir sürecin içine girmediğini, girmeyeceğini vurguladı:

“Çünkü biz yerel seçimi 13 oyla kazandık. Şu anda benim partim tartışılıyor. Beklenmedik, istenmeyen bir sürece girdik. Benim için önemli olan 2019 yerel seçimlerine bir yıldan az bir süre kaldı. Yani nihayet seneye Allah nasip kısmet ederse Ocak gibi adaylar belirlenecek ve biz Mayıs ayından itibaren herkes siyaseten çalışma yapacak. Şimdi bu kadar bu süreç içerisinde partimi kaos içine sokmam, partimi bölecek parçalayacak bir sürecin içerisine asla girmem. Benim de 8,5 yıldır başkanlığım var. Her ne kadar kongrede 202 delege Osman Bey’e oy verse de, 22 oy fazlalıktan dolayı her şey bitmiş değil. Benim de burada arkadaşlarım var. Çalışan, partiye üye olan. Partinin bölünmemesi önemli. Önemli olan bu süreci partinin birlik ve beraberlik içerisinde geçirmesi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.