Dolar 32,6325
%-0.04
Euro 35,1104
%0.06
Altın 2.445,140
%-0.11
Bist-100 10.343,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikadan Selvitopu'na kritik çağrı

Sendikadan Selvitopu'na kritik çağrı

​Karabağlar Belediyesi’nde 166 kişiyi ilgilendiren Fen İşleri Müdürlüğü ihalesinin taşeron firmaya gitmesiyle birlikte başlayan kriz, “Direniş” kararı alan sendikanın eylemi ile bir kez deha belediye önüne taşındı. 1 Ekim’de taşeron firmada iş başı yapmayacaklarını duyuran çalışanlar, belediye önünde yaptıkları “Kavga halayı” ile tepkisini bir kez daha getirirken, sendika cephesinden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na oldukça kritik bir çağrı da beraberinde geldi.

  • Ege Postası
  • 25.09.2014 - 13:51
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü’nde 166 kişiyi kapsayan bakım ve onarım ihalesini taşeron firma RGR İnşaat’ın kazanması sonrasında başlayan kriz bugün bir kez daha belediye önüne taşındı. Belediyeye bağlı KARBEL A.Ş.’de çalışan 166 çalışanı işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan ihale krizinin ardından direniş kararı alan ve 1 Ekim’de iş başı yapmayacaklarını duyuran işçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası kritik süreçle ilgili bir kez daha eylem yaptı.


 
 
İŞÇİLERDEN TAŞERONA KARŞI SAZLI-SÖZLÜ, HALAYLI TEPKİ
Belediye önüne yürüyen 166 personele, Konak Belediyesi’ndeki MERBEL A.Ş. çalışanları, Çiğli Belediyesi’nden ÇİĞ-BEL A.Ş. çalışanları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde benzer sıkıntıyı yaşayan İZNERJİ A.Ş. çalışanları da destek verdi. “Kavga bitmedi daha yeni başlıyor”, “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganları atan Karabağlar Belediyesi çalışanları adına DİSK Genel-İş Sendikası belediye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirirken, eylemin ardından taşeron firmanın çatısı altında çalışmayacağını duyuran KARBEL işçileri “Kavga halayı” ile tepkisini bir kez daha getirdi.
 
“1 EKİM’DE KARABAĞLAR’DA ŞALTER İNECEK”
Düzenlenen eylemde söz alan belediye işçilerinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, “1 Ekim tarihinde Karabağlar Belediyesi’nde şalter inecek” dedi ve şunları söyledi: “Biz belediye işçilerinin 6 ayda bir köle pazarında satılır gibi ihale yolu ile çalıştırılmasına karşıyız. İşçi köle değildir. Kuralsız, örgütsüz, güvencesiz çalışmaya karşıyız. 1 Ekim’de iş yerimizi taşerona teslim etmeyeceğiz. Mücadelemiz daha yeni başlıyor. İhaleyi alan firma yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, “Benim mutluluğum, işçilerin mutsuzluğu olacaksa, ben bu işten yapmam” diyen RGR yetkilisi bugün hiç utanmadan, sıkılmadan sendikacıların yalan söylediğini, ücretlerde indirim yapılmayacağını medya üzerinden ifade etmektedir. İşimizi, ekmeğimizi, geleceğimizi taşeron firmalara teslim etmeyeceğiz. Elinizi işimizden çekin. İş yerlerimizden taşeron zulmünü söküp atıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir.”


 
SELVİTOPU’NA ÇAĞRIDA BULUNDU
Çetin’in ardından “Değerli mücadele arkadaşlarım” diyerek işçilere seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, geçmişte İZELMAN, İZENERJİ, ESHOT ve Çiğli Belediyesi’ndeki KAFESAN şirketinde yürüttükleri mücadele sürecini örnek göstererek, “Dün nasıl İZELMAN’da 650 arkadaşımızı, ESHOT’ta, Çiğli Belediyesi’nin KAFESAN şirketindeki arkadaşlarımızı taşerona teslim etmediysek, buradaki 166 çalışanı da taşeronun eline bırakmayacağız. Taşerona geçit vermeyeceğiz. Buradan Muhittin Selvitopu’na sesleniyorum. Bir işçi nasıl hata yaptığında disiplinlik oluyorsa, bu sefer de gereğini yapın ve ihale komisyonunda görevli bürokratlarınızı görevden alın. Biz şirket işçisi olabiliriz ama sahipsiz değiliz. Güvencesiz değiliz, bu işçinin çığlığı herkesi boğar.”


 
DÜN 650 KİŞİYİ BIRAKMADIK, KARABAĞLAR’I DA BIRAKMAYACAĞIZ
Konuşması “KARBEL işçisi yalnız değildir” ve “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları ile kesilen Ege Bölge Temsilcisi Sarı, sözlerinin devamında tüm belediye başkanlarına da çağrıda bulunarak, “Tüm belediye başkanlarımızı belediyelere girmeye çalışan taşeron firmalara karşı mücadelemize destek olmaya davet ediyoruz. Biz 16 bin üye olarak dün nasıl 650 kişiyi taşerona teslim etmediysek, Karabağlar’ı da teslim etmeyeceğiz. 1 Ekim’de taşeronun Karabağlar’a girmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Memiş Sarı ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZENERJİ çalışanlarını ilgilendiren hizmet alım ihalesini kazanan Dermar Temizlik firmasının yetkililerini basında yer alan “Üç beş çapulcu süreci provoke ediyor” sözlerine tepki göstererek, “Emeğimizi çalmak isteyen taşeron firmalar basın üzerinden çeşitli açıklamalar yapıyor. Biz Gezi’nden beri çapulcuyuz. Çapulcu olmaktan da gurur duyuyoruz. Siz bunu yeni mi öğrendiniz'” diyerek konuşmasına son verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.