Dolar 34,1896
%0.08
Euro 38,1710
%0.01
Altın 2.894,550
%-0.88
Bist-100 9.660,00
%-1.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül'ün hedefinde yine Kocaoğlu vardı

Şengül'ün hedefinde yine Kocaoğlu vardı

AK Parti İzmir Milletvekili Şehir Plancısı Aydın Şengül, Büyükşehirlerle ilgili kanunla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘demokrasi yerelde olur’ ifadesine karşılık Şengül, “Ne yazık ki Belediyelerimizi güçlendiren, merkezi otoriteden özerkleştiren, gelirlerini arttıran ve vatandaşa yerinden yönetme ve yönetilme imkanı veren bu yasayı bile istismar ediyorlar” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 27.10.2012 - 10:11
İZMİR -AK Parti Beydağ İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün katılımıyla gerçekleştirildi. İlçe teşkilat binasında gerçekleştirilen toplantıya il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetimleriyle partililer katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Şehir Plancısı Aydın Şengül, Büyükşehirlerle ilgili kanunla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘demokrasi yerelde olur’ ifadesine karşılık Şengül, “Ne yazık ki Belediyelerimizi güçlendiren, merkezi otoriteden özerkleştiren, gelirlerini arttıran ve vatandaşa yerinden yönetme ve yönetilme imkanı veren bu yasayı bile istismar ediyorlar” diye konuştu.
Şengül açıklamasına, “Birilerinin dediği gibi bu yasayla şehri vali yönetmiş olmayacak, aksine Valilik aracılığıyla yapılan işleri de bundan sonra Büyükşehir yapacak. İstanbul ve Kocaeli’de bu sistem 8 yıldır başarıyla uygulanıyor. Kendi iktidarımızın olduğu bir belediyede bizim yanlış bir şey yapmamız rasyonel m? Şimdi Aziz Kocaoğlu ‘demokrasi yerelde olur demiş’ ancak bu kanunla bizim yönetimi yerel dinamiklere bıraktığımızın farkına varamamış. Buradan bu kanun vesilesiyle istismarcıların oyunlarına gelmemeleri için ben Belde ve Köyde yaşayan kardeşlerimizi uyarıyorum” şeklinde devam etti.

Milletvekili Şengül ayrıca, artık merkezdeki tek bir elden kaynak dağıtma devrinin bittiğinin altını çizerek, “Bu yasayla beldenize, köyünüze daha çok hizmet gidecek. Artık merkezdeki tek bir elden kaynak dağıtma devri bitti. İşi yerel yöneticilerimize bırakıyoruz ve aynı ilde dışlanan köylü kesimini bu bütün şehir anlayışıyla iline dahil ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.