Dolar 34,1756
%0.04
Euro 38,2173
%0.14
Altın 2.898,470
%-0.74
Bist-100 9.679,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seyyid Hüseyin Kılınç dualarla anıldı

Seyyid Hüseyin Kılınç dualarla anıldı

Adana'da geçen yıl Hakk'a yürüyen tasavvufun son halkasının büyüklerinden Şeyh Seyyid Hüseyin Kılınç, dualarla anıldı. Erzurumlu Seyyid Hüseyin Kılınç'ın sevenleri, Sabancı Merkez Camii’nde sabah namazını müteakip İşrak Vakfı’nca...

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 15:17
Adana'da geçen yıl Hakk'a yürüyen tasavvufun son halkasının büyüklerinden Şeyh Seyyid Hüseyin Kılınç, dualarla anıldı.

Erzurumlu Seyyid Hüseyin Kılınç'ın sevenleri, Sabancı Merkez Camii’nde sabah namazını müteakip İşrak Vakfı’nca organize edilen programda bir araya geldi. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Kılınç için dua edildi. Sevenleri, Şeyh Seyyid Hüseyin Efendi’nin kabrini de ziyaret edip dualar etti. Katılanlara, yemek ikram edilirken talebeleri, Seyyid Hüseyin Kılınç'ı tüm yönleriyle anlattı.

1930 yılında Erzurum'un Horasan’a bağlı Mollaahmet köyünde dünyaya gelen Seyyid Hüseyin Kılınç, olgunluğu ve ciddiyetiyle dikkat çekti. 1 Ocak 1948 yılında ilim tahsil etmek için Erzurum Karayazı’nın köylerinden Anıtlı’ya giden Seyyid Kılınç, derin ilim sahibi Nakşibendi Molla Muhammed Efendi’nin medresesinde tedrisat için diz çöktü. Kılınç, geldiği ilk gün verdiği sözün gereği, vefatına kadar yanından ayrılmadı. Bu süre içerisinde ilmi icazet aldı. 1961’de hocasının vefatından sonra işareti üzere yakın bir köy olan Cihanbey’e imam oldu. İlk işi, köylülerle birlikte güzel bir cami ve iki katlı bir medrese inşa etmek oldu. Medresesinde 19 yıl boyunca Doğu medreseleri usulünde sarf ve nahiv ilmi ile İslami ilimler alanında talebeler yetiştirdi. Daha sonra Güzeldere köyüne taşındı. Burada da zamanın büyük kısmı talebelerine ilim öğretmekle geçti. 12 yıllık Güzeldere hayatından sonra 1992 yılında bu köyden de taşınarak Adana’ya yerleşti. Adana’da, ilim, irşat ve ibadetle geçen 20 yılın sonunda, 19 Eylül 2012'de, 82 yaşında vefat etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.