Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Side'de tapınaklar bölgesine biletli girişler başladı

Side'de tapınaklar bölgesine biletli girişler başladı

Antalya Side Antik Kent'te tapınaklar bölgesinde biletli girişler başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Side Antik Kent'te tapınaklar bölgesini yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik çalışma yapması için Side Belediyesi'ne tahsis etmişti....

  • Ege Postası
  • 13.07.2013 - 16:59
Antalya Side Antik Kent'te tapınaklar bölgesinde biletli girişler başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Side Antik Kent'te tapınaklar bölgesini yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik çalışma yapması için Side Belediyesi'ne tahsis etmişti. Bakanlığın tahsis onayı sonrası Side Belediyesi, Athena ve Apollon Tapınağı'nı da içine alan tapınaklar bölgesini tel örgü ile çevirerek koruma altına aldı. Bölgeye giriş ücretinin 5 lira olduğu belirtildi.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, bölgeye girişleri biletli hale getirdiklerini söyledi. Girişlerin 5 lira olduğunu ve satılan her biletin kurulan sistemle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görüldüğünü belirten Uçar, ziyaretten elde edilecek her kuruşun tapınaklar bölgesindeki eserlerin kaldırılmasına harcanacağını kaydetti. Uçar, "Bilindiği üzere tapınaklar bölgesini Kültür ve Turizm Bakanlığı tapınaklar bölgesinin tahsisini belediyemize tahsis etti. Yerli ve yabancı turist ziyaretlerinden elde edilecek tüm gelir yine tapınaklar bölgesindeki tarihi eserlerin restorasyonu, konservasyonu ve ayağa kaldırma çalışması için harcanacak. Bölgedeki tüm tarihi eserleri koruma altına aldık. Böylece tarihi eserlerin yıpranmasını önüne geçtik." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.