Dolar 34,2070
%0
Euro 37,8290
%0.14
Altın 2.924,530
%-0.17
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sivas Bilim Sanat Merkezi gururlandırdı

Sivas Bilim Sanat Merkezi gururlandırdı

Sivas Bilim Sanat Merkezi, Adana’da yapılan 1. Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri arası Sosyal Bilimler Proje Yarışması’nda 1. oldu. 19 ilin 20 Bilim ve Sanat Merkezi'nden 21 danışman öğretmen, 50 üstün zekalı öğrencinin 37 proje ile...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 12:13
Sivas Bilim Sanat Merkezi, Adana’da yapılan 1. Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri arası Sosyal Bilimler Proje Yarışması’nda 1. oldu.

19 ilin 20 Bilim ve Sanat Merkezi'nden 21 danışman öğretmen, 50 üstün zekalı öğrencinin 37 proje ile katıldığı 'Somut olmayan kültürel mirası somutlaştırmak' konulu proje yarışmasında Sivas Bilim sanat Merkezi 1. Liği elde etti. 2 aşamalı olarak gerçekleştirilen proje yarışmasında öncelikle değişik bilim ve sanat merkezlerinden 100'ün üzerinde proje başvurusu yapıldı bu projelerden değerlendirme komisyonunca seçilen 37 proje Adana’ya davet edildi.

Sivas Bilim Sanat Merkezi’nden 'Yenir m? Yenmez mi'' adlı projeleriyle yarışmaya katılan Elif Naz Demirtaş ve Göksu Bozdoğan, 37 proje arasından sıyrılarak başarısıyla Sivas’ın gururu oldu.

Proje hakkında bilgi veren Bilim Sanat Merkezi Türkçe öğretmeni ve proje danışmanı Murat Türkyılmaz, sosyal bilimler alanında yapılan bu proje yarışmasında özellikle Kültür Kenti Sivas’ın Somut Olmayan Kültürel Miras alanında kendi değerleri ile birinci olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Yarışmaya maalesef kaybolmuş veya kaybolmakta olan Sivas özelinden genele doğru bilmece ve bilmece sorma geleneğini anlattık. Bunun canlandırılması için neler yapılabileceğini ortaya koymaya çalıştık. Projede emeği geçen öğrencilerimi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

    Birinci olan Elif Naz Demirtaş ise böyle bir çalışmada yer almaktan oldukça mutlu olduğunu ve Türkiye’de bu alanda ilk defa yapılan bir yarışmada birinciliği Sivas’a getirmenin heyecanını yaşadığını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.