Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Snowden büyük gerçeği söyledi, korunmayı hak ediyor”

“Snowden büyük gerçeği söyledi, korunmayı hak ediyor”

Venezüella Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, CIA eski çalışanı Edward Snowden’in büyük gerçeği söylediğini, uluslararası ve insani hukuk açısından korunmayı hak ettiğini söyledi.Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu vesilesi ile Moskova’da...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 13:21
Venezüella Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, CIA eski çalışanı Edward Snowden’in büyük gerçeği söylediğini, uluslararası ve insani hukuk açısından korunmayı hak ettiğini söyledi.

Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu vesilesi ile Moskova’da bulunan Maduro basına yaptığı açıklamada, “O kimseyi öldürmedi ya da bomba yapmadı. O sadece savaşları önleyecek büyük gerçeği dünya kamuoyuna söyledi. O insani ve uluslararası hukuk açısından korunmayı hak ediyor.” dedi.

Snowden’i kahraman olarak tanımlayan Maduro, “Gerçek şu, Amerikalı kapitalist elitler tüm dünyayı kontrol edebilmek için, dostlarına, düşmanlarına ve tüm yeryüzüne yönelik casusluk yapıyor.” suçlamasında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Maduro ile yaptığı ikili görüşmede yaptığı açıklamada iki ülke ortak yatırımlarının 20 milyar doları bulduğunu söyledi. Putin, “Toplam ticaret hacmimiz 2 milyar dolar. Yatırımlarımız ise 20 milyar dolar. Ortak planlarımızın her biri başarılı bir şekilde uygulanıyor.” ifadelerini kullandı.

Askeri alanda işbirliklerinin hızla geliştiğine değinen Maduro, enerji sektöründe petrol ve doğalgaz alanlarında ikili ilişkilerin geliştiğine dikkat çekti. Rusya ve Venezüella, 14 ayrı sektörde 63 farklı projede ortak çalışmalarını sürdürüyor.

Venezüella Eski Cumhurbaşkanı Hugo Chavez’in her zaman Rusya’ya karşı bir saygı ve sevgi beslediğini kaydeden Maduro, “Biz onun sevgisini miras aldık. Rusya ile stratejik ortaklığımızı güçlendirmek için buradayız…” değerlendirmesinde bulundu. Maduro, Moskova’da bir caddeye Hugo Chavez’in isminin verilmesinden dolayı da teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.