Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Solak, “Çok cesur bir insanım ama korkuyorum”

Solak, “Çok cesur bir insanım ama korkuyorum”

Çiğli Belediyesi Ağustos toplantısına Ergenekon davası tartışmaları damga vurdu. Korktuğunu vurgulayan Başkan Metin Solak 'kendi kendime akıllı ol Metin' diye telkinde bulunuyorum ded. AK Parti Grup Başkanvekili Sıddık Soysal 'Bu Türkiye Cumhuriyetinde ilk ve örnek bir karardır' diyerek Başkan Solak'a tepki gösterdi

  • Ege Postası
  • 07.08.2013 - 09:35
EGE POSTASI / Haber servisi- Çiğli Belediyesi Ağustos ayı ikinci meclis oturumu tartışmalar eşliğinde başladı. Meclis oturumunda Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın “Ne olursa olsun toplumsal huzurun birlikteliğin devamı noktasında adaletin en önemli unsur olduğunu , adalet ve hukuk kuralları ile oynamanın hiç kimseye fayda getirmeyeceği ,zorlama ve uydurma hukuk oluşmayacağını buradan belirtmek istiyorum” sözleri AK Parti grup Başkanı Sıdık Soysal’ın tepkisine neden oldu. Soysal “Bu ülkenin on yıl içerisinde danışıklı dövüşün , arka planda neler yaşadığını hem meclisimiz hem de milletimiz hafızalarını tazelemesi lazım. Bir halkın iktidarını alavere ile dalavere ile kapalı kapılar ardında hazırlık yaparak devirmenin suç olduğuna nihayet Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hukuksal bir karar verilmiştir. Bu Türkiye Cumhuriyetinde ilk ve örnek bir karardır.” Diyerek Belediye Başkanı Solak’ın Ergenekon eleştirisine cevap verdi.

Solak’ın eleştiririne AK Parti grubundan itiraz geldi. AK Parti grubu adına konuşan grup Başkan vekili Sıdık Soysal “Belediye Başkanımız hukukçu olması sebebi ile isim vermeden dünkü mahkemenin sonuçlarını kabul etmediğini ima etmiştir. Bir hukukçu olarak Türkiye de iç hukukun işlediğini bilmesi nedeni ile bu verilmiş bir karardır nihai bir karar değildir.

TC TARİHİNDE HUKUKSAL BİR KARAR VERİLMİŞTİR

Biz Ak parti olarak hiçbir kimsenin ceza alması hususunda olmadığımızı belirtmek istiyorum, bu ülkenin on yıl içerisinde danışıklı dövüşün , arka planda neler yaşadığını hem meclisimiz hem de milletimiz hafızalarını tazelemesi lazım. Bir halkın iktidarını alavere ile dalavere ile kapalı kapılar ardında hazırlık yaparak devirmenin suç olduğuna nihayet Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hukuksal bir karar verilmiştir. Bu Türkiye Cumhuriyetinde ilk ve örnek bir karardır. Bu milletin iktidarını bu millet verir, başka kurumlar bu milletin iktidarını alaşağı edemeyecekler , etmeyeceklerdir. Bu millet buna fırsat vermeyecektir. Bu milletin iktidarı ile gelmiş başbakanı bakanları asıldı, bu başbakan ve bakanlardan özür dilesinler. Halkın iktidarını mesnetsiz, dayanaksız ,düzmece olaylarla oynanan olayların zamanı geçti artık ,bu millet sandığa gidecek seçecek,sandığa gidecek seçmeyecek buna millet karar verecek. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetlerin üzerine çıkma noktasında bu iktidar çaba sarf ediyor ,inşallah 2023 de dünyanın ilk on büyük ülkesi arasında olacağı kanımız devam ediyor” dedi.

AK Parti grup Başkan vekili Sıdık Soysal’ın konuşmasından sonra söz tekrar konuşan Belediye Başkanı Metin Solak, “ Sıddık beyin söylediği sözler içerisinde o kadar güzel şeyler var ki, sadece o cümlelerin bile kendi söylediği konuşmaları alaşağı etmek mümkündür. Ama şunu kesinlikle bir kez daha belirtmek istiyorum hukuk ve adalet bir milletin bir devletin temelidir.

ÇOĞUNLUĞUN DEDİĞİ OLUR DİYE BASKI OLUŞTURMAK DİKTATÖRLÜK İLE EŞ DEĞERDİR
Hukuk ve adalet duygusunu kesinlikle zedeletmemek gerekir, çoğunluğun dediği olur düşüncesi demokrasi değildir. Demokrasilerde çoğunluğun dediği olur diye baskı oluşturmak diktatörlük ile eş değerdir. Biz yargının verdiği kararı eleştirmek yerine olması gereken evrensel hukuk kurallarını söylüyoruz. Bu kurallara inancı olan hiç kimse buna karşı çıkamaz. Suriye de,Mısır da,Kanada da,Amerika da,Rusya da bütün hukukçular bu söylediğim cümlelerin arkasında dururlar,kimler arkasında durmazlar, hukuka inancı olmayan insanlar arkasında durmazlar. Ne mutlu ki Sıddık beyde burada hukuka olan inancını burada tekrarlıyor.

“ÇOK CESUR BİR İNSANIM AMA KORKUYORUM”
Biz şahıslarla devletlerin ölçülmeyeceğini geçmişte çok gördük, geçmişte birçok örneği yaşandı. Üzerine basarak söylüyorum “çok cesur bir insanım ama korkuyorum, hukuk çerçevesi içerisinde çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum. düşüncelerimi açıklamak istiyorum ama korkuyorum.” milyonlarca vatandaş gibi konuşurken ve düşünürken bende korkuyorum “. Diyorum ki Metin akıllı ol fazla düşünme sonra 10 yıl öncesinde olmayan bir sistemle bir belge çıkıverir karşına ,Metin akıllı ol diyorum kendi kendime, hukuka inanıyorum adalete inanıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.