Dolar 34,2737
%0.09
Euro 37,6516
%0.14
Altın 2.907,450
%-0.07
Bist-100 9.113,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soydaşlara Bulgaristan seçimi uyarısı

Soydaşlara Bulgaristan seçimi uyarısı

AK Parti İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, 12 Mayıs'ta Bulgaristan'da yapılacak genel seçimlerin Türkiye'yi de yakından ilgilendiğini, Türkiye'deki 82 bin vatandaşın da oy kullanacağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 14:16
İZMİR-  Türkiye'de özellikle Ankara, İstanbul, Antalya, Eskişehir, Gebze, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Çorlu, İzmir, Manisa, Bursa, Edirne'de yaşayan ve Bulgaristan ile çifte vatandaş olanların oylarını kullanabileceklerini söyleyen Sait, bunun için 82 bin dilekçe verildiğini ancak Türkiye'den 100 - 150 bin arası çifte vatandaş soydaşımızın oy kullanmasını beklediklerini söyledi. Sadece İzmir ve Manisa'da 30 bin kadar soydaşın oy kullanacağına dikkat çeken Sait, Balkan ülkeleri arasında oy kullanma oranının en düşük olduğu ülkenin Bulgaristan olduğunu hatırlattı. Sait, "Geçen seçimlerde Bulgaristan'da oy kullanma oranı yüzde 47 kadardı. Soydaşlarımızın oy vermeleri bu açıdan çok stratejik. Sandığa gidip oylarını kullanmaları vatandaşı oldukları ülke için önemlidir" dedi. Bulgaristan'da 12 Mayıs'ta yapılacak erken genel seçimlerde seçime 48 siyasi parti ve 7 koalisyon katılacağına dikkat çeken Sait, bunlar arasında soydaşlarımızın 2 partisi olduğunu da bildirdi.

Rifat Sait, 22-28 Nisan tarihleri arasında seçim sandığı görevlilerinin belirleneceğini hatırlatarak, "Oy kullanabilecek seçmenlerin listesi Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı web sitesi olan www.mfa.government.bg adresinde yayınlanacak, Türkiye'deki soydaşlarımız bu web adresini ziyaret edip isimlerini kontrol etsinler" diyerek uyarıda bulundu.

Bulgaristan Merkez Yüksek Seçim Kurulu'na göre, 12 Mayıs tarihinde yapılacak olan Bulgaristan genel seçimlerde yaklaşık 7 milyon kayıtlı seçmenin sandığa gitmesi bekleniyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.